Çaykur Rizespor Liderliğe Yükseldi

Bank Asya 1. Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Adanaspor'u 2-1 yenerek, 28 puanla liderliğe yükseldi.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Denizlinin mağlup olmasının ardından lider olabileceğimizi tüm futbolcularım biliyordu. Bu maçtan sonra lider olacaklarını bildikleri için iki kat özveri ile oynadılar. Maçta kopma anları var. Üçüncü golü bulabilirdik. 3-4 gol kaçırdık. Bu golleri kaçırdıktan sonra rakibe prim tanıdığımız için strese girdik. Bu özverili oyuncularım bugün tekmeye kava
koydular. Göğüslerini topa gerdiler. Kalecimiz çok güven verici oynadı. Buda defansımızı rahatlattı. Futbolcu kardeşlerim bugün bu galibiyeti bize armağan ettiler. Senelerdir Rize'nin özlem duyduğu liderliği Rize'ye yeniden getirdik" dedi.
Adanaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir ise yaptığı açıklamada, üç golü de kendi kendilerine attıklarını söyleyerek, "Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Ama 90 dakikayı değerlendirdiğimizde; sahada 90 dakika boyunca pozitif futbol ortaya koymaya çalışan bir Adanaspor vardı. Uzun haftalardır böyle nefis bir futbol ortaya koyamıyorduk. Gerçekten güzel oynadık. Bugün üç golü de biz kendi kendimize attık. Yapılan bireysel hatalar maça damga vurdu. Bunda sonra 17 puanı olan bir takımın daha yukarıları
düşünmek yerine ilk altı ya girmeyi düşünmesi gerekir. Hedefimiz ilk altı olacak" diye konuştu.
Çaykur Rizesporlu futbolcu Evren yaptığı açıklamada lider olacaklarını bildikleri için dengeli oynadıklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz haftaki sonuçlar bize yaramıştı. Bu hafta da bizden önce oynanan maçlar bizim lehimize sonuçlandı. Bunun bilincinde sahaya çıktı. Lider olacağımızı bilmek içerirde dengeli oynamamızı sağladı. İçeride oynadığımız diğer maçlara oranla bu maçta çok iyi oynadığımızı söyleyemeyiz ama bol pozisyon bulduk" dedi.
Çaykur Rizesporlu futbolcu Çağrı ise açıklamasında, "İç sahada yükselen bir grafiğimiz var çok mutluyuz. İyi bir gidişatımız var. Adana gerçekten iyi bir takım. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Ora göre hazırlandık. İstediğimizi aldığımız için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Adanasporlu futbolcu Ahmet Dursun ise "Maçın geneline bakarsak çok iyi mücadele eden bir Adanaspor vardı. Karşımızda ki takımda lig ikincisiydi. Sezon başından bu yana kendi kendimize karşı yaptığımız hatalardan dolayı mağlup oluyoruz. Buna artık kader-kısmet diyoruz. Yapacağımız bir şey yok" açıklamasında bulundu.
Adanasporlu diğer futbolcu Emrah, iyi oyuna üç puan verilmediğini belirterek, "Buraya üç puan parolası ile gelmiştik. Bugün çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Sonuçta topu 7 metreden içeri sokamayınca galip gelinmiyor. İyi oyuna da üç puan verilmiyor" dedi.