Beşiktaş, Bursaspor'u Tek Golle Geçti

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Bursaspor'u Holsoko'nun attığı tek golle 1-0 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, futbolcularının maçın nasıl kazanılacağını gösterdiklerini söyleyerek, "Beşiktaş çok yürekten oynadı. Adeta siyah-beyaz bir kalple oynadı. Çok güçlü ve bu ligin son şampiyonuna karşı oynadık. Takımım çok iyi mücadele etti ve bu maçların böyle kazanılacağını gösterdik. Karşınızdaki takım şampiyon ve her an size sorun çıkarabilirdi. Ama biz çok iyi mücadele ettik ve sahadan galibiyetle ayrıldık" dedi.
Bütün Beşiktaşlılar'ın kendileri gibi mutlu olduklarını söyleyen Schuster, "Son şampiyona karşı oynamamız açısından çok önemli bir maçtı. Maçın hakimiyeti tamamen elimizdeydi. Filip Holosko ilk pozisyonda kaçırdı ama ikinci pozisyonda attı. Sakatlarımız çok fazla, her şeyin iyisini yaparak çok iyi bir maç çıkardık ve bunun mutluluğu da ayrı oldu" diye konuştu.
Lider Trabzonspor ile aralarındaki puan farkıyla ilgili bir soruya Schuster, "Liderle aramızdaki puan farkı hoş değil. Galatasaray ve Bursaspor maçları iyi geçti. Şimdi biz onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Liderle puan farkından çok sakatlık sıkıntısını çözmemiz lazım. Onların da dönmesiyle çok daha iyi durumda olacağız" diye yanıt verdi.
Forvette oynatabileceği 3 oyuncunun sakat olduğunu anlatan Schuster, "Bugün bu bölgede Ali ve Holosko'yu kullandık. Bugün çok özverili ve çok kalpten oynadık. Umarım bundan sonra daha fazla oyuncuyla, sakatlık olmadan maçlarımızı çıkarırız" şeklinde konuştu.
Schuster, Bursaspor'un bugün kazanması halinde ligdeki durumun çok farklı olacağını anlatarak, "Eğer bu maç Bursaspor'un galibiyetiyle sona erseydi Bursaspor ve Trabzonspor daha önde olacaktı. Bu mağlubiyeti tattırarak Bursaspor'u durdurduk ve Trabzonspor'a da yaklaşabileceğimizi gösterdik" ifadelerini kullandı.
Schuster, bir soru üzerine Kaptan İbrahim Üzülmez'in çok iyi bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Ayrıca çok iyi bir profesyonel. Bugün de iyi bir maç çıkardı. Solda İbrahim gibi kaliteli, İsmail gibi milli takımda oynayan genç bir oyuncuya sahip olmak benim için iyi. İbrahim, böyle devam ederse gelecek sene de takımdaki yerini alabilir'' yorumunda bulundu.
Guti'nin de bu takımın neye ihtiyacı olduğunu bildiğini belirten Schuster, "Guti çok özveriyle oynuyor. Guti zaten bize bu desteği vermek için yanımızda. Son 3 maçta büyük sorumluluklar aldı. Guti'nin yanınızda olması da sizi rahatlatıyor" dedi.
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, özellikle ikinci yarıdaki mücadelelerinden dolayı oyuncularını kutladı. İstanbul'a 3 puan için geldiklerini söyleyen Sağlam, "Buraya gelirken beklentilerimiz daha farklıydı. Beşiktaş'ın hafta içindeki CSKA Sofya ile maçını da düşündük. Rakibimiz ilerleyen dakikalarda oyundan düşecekti. Devreyi dengede kapatıp daha sonraki fiziksel üstünlüğümüzü kullanıp Beşiktaş'a karşı üstünlük sağlamayı düşündük. Volkan'ın
kırmızı kartı, oyunun bu türlü gelişmesinin önüne geçti. İkinci devre Beşiktaş bu avantajını kullandı. Golü yedik ama skoru dengeleyecek baskıyı kurduk. Direkten dönen topumuz da oldu ama puan getirecek golü bulamadık. İkinci yarıdaki mücadeleden dolayı oyuncularımızı tebrik ettim. Bu mücadelenin bundan sonraki haftalara taşınması ligde bize daha güzel sonuçları getirecektir" dedi.
Maç bitiminde hakem Fırat Aydınus ile konuştuğunu belirten Sağlam, "Fırat Aydınus'a, (Verdiğiniz kararlar doğruydu. İnşallah bu kararları her gördüğünüzde, her takıma karşı uygularsınız) dedim. Onunla ilgili çok şikayet bildirmek istemiyorum ama 4-5 tane sarı kart göstermesi gerekirken bunları es geçti. Guti'nin topu yere vurması, Batalla'ya yapılan faul gibi. Bir sarı kart oyunu çok daha farklı hale getirebilirdi. Bir standart varsa herkese uygulanmalı" diye konuştu.
Bir basın mensubunun "Beşiktaş'a dönmeyi istiyor musunuz ?" şeklindeki sorusuna ise Yeşil-beyazlı teknik adam, "Uzun vadeli program yapan bir kişi değilim. 8 yılımın geçtiği Beşiktaş'ı unutmamız mümkün değil. Bursaspor'da çok önemli bir başarı yakaladık. Bu yıl da bu başarıyı tekrarlama adına yine çok önemli bir mücadeleyi sürdürüyoruz. Ben farklı şeyler düşünüp enerjimi harcamak istemiyorum. Benim için en önemli şey Bursaspor'un başarısı. Yeniden tarihi nasıl yazarız bunun mücadelesi içindeyiz" cevabını
verdi.
Holosko'yu transfer etmek isteyip istemediğinin sorulması üzerine ise Ertuğrul Sağlam, "Holosko'yu her antrenör ister. (Quaresma gibi bir oyuncuyu ister misiniz ?) gibi bir soru. Ancak Holosko ile ilgili görüşmemiz olmadı. Eksik bulduğumuz yerlere mutlaka kaliteli oyuncular alacağız" diye cevap verdi.
(EMR-EYB-EYB-S)