Boston Celtics sahasında Chicago Bulls'u 104-92 mağlup etti

Son finalist Boston Celtics NBA'de fırtına gibi esmeye devam ediyor.

NBA'de bu sabaha karşı oynanan karşılaşmada milli basketbolcularımız Semih Erden'in ve Ömer Aşık'ın formalarını giydiği Boston Celtics ile Chicago Bulls takımları karşı karşıya geldiler.

TD Garden'da oynanan karşılaşmayı Semih Erden'in formasını giydiği ev sahibi ekip Boston Celtics 104-92'lik skorla kazanan taraf oldu.

Mücadelede Kevin Garnett 20 sayı, 17 ribaundluk performansı ile hücumda ve defansta önemli katkılar sağlayarak Boston Celtics'te galibiyetin mimarı oldu.

Karşılaşmada Paul Pierce 18 sayı, Ray Allen 14 sayı ve Rajon Rondo ile Shaquille O'Neal 12'şer sayılık performansları ile galibiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular.

Temsilcimiz Semih Erden karşılaşmaya yedekler arasında başlarken, 19:39 dakika süre aldı ve 7 sayı, 4 ribaundluk performans ortaya koydu.

Boston Celtics bu sonuç ile üst üste altıncı galibiyetini elde etmiş oldu.

Üst üste ikinci mağlubiyetini alan Chicago Bulls'ta ise Derrick Rose 20 sayı, 8 asistlik performansı ile takımı adına sahanın en etkili ismi oldu.

Karşılaşmada Luol Deng 15 sayı, 6 ribaund, Joakim Noah 14 sayı, 10 ribaund ve Carlos Boozer 12 sayılık performansları ile skora katkıda bulunan diğer isimler oldular.

Temsilcimiz Ömer Aşık ise 8:26 dakika süre aldı ve 3 sayı, 2 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.

Boston Celtics sıradaki karşılaşmasını pazarı pazartesiye bağlayan gece deplasmanda New Jersey Nets ile oynayacak olurken, Chicago Bulls ise cumartesiyi pazara bağlayan gece sahasında Houston Rockets ile mücadele edecek.

1. Periyot: Chicago 19-31 Boston
2. Periyot: Chicago 29-22 Boston
3. Periyot: Chicago 19-29 Boston
4. Periyot: Chicago 25-22 Boston