Beşiktaş'ta ikinci lisans krizi

Devre arasında yıldız transferlerine devam eden Beşiktaş, 2005-2009 yılları arasında ödenmeyen vergiler yüzünden ikinci defa lisans alamama tehlikesi yaşıyor.

Mâli açıdan sıkıntıları olduğu bilenen Beşiktaş, 2005-2009 yılları arasındaki vergi borçları yüzünden Avrupa kupalarında oynayamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Sabah'ın haberine göre yapılan flaş transferlerle övünen siyah beyazlı yönetim, Sermaye Piyasası Kurulu'nun uyarısı üzerine tekrar lisans problemi yaşıyor. Sezon başında yaşanan aynı durumda Beşiktaş yöneticileri, son günde yaptığı ödeme ile geçici çözüm sağlamışlardı.

SPK'nın isteği üzerine Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nu bilgilendiren Beşiktaş, "Şirketimize tebliğ edilen raporlara dayanılarak 2005-09 hesap dönemleri için 38,5 milyon TL vergi aslı ve 57,75 milyon TL vergi ziyaı cezası talep edilmiştir. Vergi asıllarında ve vergi ziyaı cezası ve faizlerinde meydana gelebilecek iyileştirmeler ile bunların ödemelerinin taksitlendirilmesi hususlarında oluşabilecek tüm kanuni prosedürler de takip edilmektedir" açıklamasında bulundu.