Yüzyılın Takımı Ama Ezeli Rakiplerinin Gerisinde

Beşiktaşlı taraftarlar tarafından 'Yüzyılın takımı' olarak gösterilen Siyah-beyazlı ekibin kadrosu, zor günler geçiren Galatasaray'ın bile gerisinde kaldı.

Ardı ardına transfer bombalarını patlatan Beşiktaş, buna rağmen ezeli rakiplerinin gerisinde kaldı. Tıpkı yaz transfer döneminde olduğu gibi transfere hızlı başlayan Siyah-beyazlılar; Manuel Fernandes, Simao Sabrosa ve Hugo Almeida'yı renklerine katarak dünya çapında büyük bir sükse yapmıştı. Ancak Beşiktaş taraftarlarının 'Yüzyılın takımı' olarak nitelendirdiği bu kadro bile Siyah-beyazlıların, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ı geçmesine yetmedi. Zira, son transferlerle birlikte Beşiktaş'ın
piyasa değeri futbolcuların şu anki muhtemel bonservis bedellerini koruması halinde 96 milyon eurodan 120 milyon euroya çıkacak. (Manuel Fernandes 8, Simao Sabrosa 9, Hugo Almeida 7 milyon euro). Ancak kadrosundan da 3 yabancı ile yollarını ayırmak zorunda olan Siyah-beyazlılar'da; Tomas Zapotocny, Rodrigo Tabata ve Michael Fink'in takımdan ayrılmasıyla takımın toplam değeri 110 milyon euroya gerileyecek. Bu durumda da Beşiktaş, ara transferde her hangi bir transfer gerçekleştiremeyen ve Sarı-kırmızılı
taraftarlar tarafından da 'Kabus' gibi nitelendirilen bir sezon geçiren 112 milyon euroluk piyasa değerine sahip ezeli rakibi Galatasaray'ın gerisinde kalacak. Siyah-beyazlılar ayrıca, Spor Toto Süper Lig'in en değerli kadrosuna sahip ekibi olarak dikkat çeken ve piyasa değeri 148.5 milyon euro olarak belirlenen ezeli rakibi Fenerbahçe'nin de arkasında kalmış oldu.
FENERBAHÇE DÜNYANIN EN PAHALI 24. KADROSU
Öte yandan Fenerbahçe, tüm dünya genelinde en pahalı kadroya sahip 24. takım konumunda olarak da dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler, İngiltere'den 7, İspanya ve İtalya'dan 5, Almanya ve Fransa'dan 2, Portekiz ve Rusya'dan da bir takımın gerisinde yer alarak dünyanın en pahalı 24. futbol takımı olarak dikkat çekiyor.