Quaresma'ya 20 milyon Euro teklif eden kulüp

Beşiktaş'a İnter'den transfer olan Portekizli Ricardo Quaresma için 20 milyon Euro'yu gözden çıkaran kulübün Manchester City olduğu ortaya çıktı.

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, sezon başında Inter'den 7.3 milyon Euro'ya aldıkları Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma'ya, Avrupa'nın büyük kulüplerinden 20 milyon Euro'nun üzerinde teklif geldiğini ama satmadıklarını söylemişti.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Demirören’in ismini vermekten kaçındığı kulübün, Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde D.Kiev’i elemesi halinde büyük ihtimalle Aris’i eleyerek karşısına dikileceği Manchester City olduğunu ortaya çıkardı. Q7’nin,M.City’in milyarder sahibi Mansour bin Zayed Al Nahyan’ın gözdesi olduğu, teknik direktör Roberto Mancini’nin de istemesi üzerine İngilizler’in menajerler aracılığıyla Quaresma’nın menajeri Jorge Mendes’e teklif götürdüğü öğrenildi.

‘QUERASMA’YI SATMAYIZ’
Rakamın 20 milyon Euro’ya yakın olduğu bildirilirken, başkan Demirören, durumu kendisine ileten Mendes’e “Biz Quaresma’yı satmak için değil oynatmak ve takımda tutmak için aldık. Önümüzdeki sezonun kadrosunu kuruyoruz. Seneye Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyoruz. Bu nedenle uzun yıllar daha Quaresma kalacak. Ancak ilerleyen yıllarda kulübün yararına şartlar oluşursa o zaman satışı düşünebiliriz” diyerek noktayı koydu. Manchester City’nin bu gelişmelerin ardından transferi şimdilik dondurduğu belirtildi. Siyah-Beyazlı tribünlerin sevgilisi haline gelen Quaresma’nın, Rusya’dan Zenit ve Portekiz’den Benfica’nın da takibinde olduğu ifade edildi.