Yılın Son Derbisinde Gülen Galatasaray Cafe Crown Oldu

Beko Basketbol Ligi'nde lider Fenerbahçe Ülker'i yenerek, liderliğe yükselen Galatasaray Cafe Crown'un antrenörü Oktay Mahmuti, salonu dolduran taraftarlarının desteğiyle maçı kazanmayı başardıklarını söyledi

Beko Basketbol Ligi'nde lider Fenerbahçe Ülker'i yenerek, liderliğe yükselen Galatasaray Cafe Crown'un antrenörü Oktay Mahmuti, salonu dolduran taraftarlarının desteğiyle maçı kazanmayı başardıklarını söyledi.
Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahmuti, karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını, ancak sonra oyunun dengede gittiğini ifade ederek, "Savunmada iyiydik, ama hücumda istediğimiz akıcılığı yakalayamadık. Son çeyrekte boş atışları değerlendirerek potaya daha agresif hücum ettik ve kazandık. Keyifli bir maç oldu. Seyircinin de yoğun bir desteğiyle kazandığımız için mutluyum. Ancak sadece bir maç kazandık. Pazar günü de önemli bir maçımız var" diye konuştu.
Galatasaray Cafe Crownlu oyuncu Tutku Açık ise ilk periyotta biraz bocaladıklarını, onun dışında istedikleri gibi oynadıklarını ifade ederek, "Seyircimizin yarattığı atmosferle iyi oynadık. Şu anda lider olmamız hiçbir şeyi değiştirmez. Aynı şekilde önümüze bakmamız lazım" dedi.
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Neven Spahija ise, kötü oynadıklarını ve kazanmayı hak etmediklerini söyledi. Spahija, Galatasaray Cafe Crown'ın çok iyi oynadığını belirterek, "Onları tebrik ediyorum. Biz çok kötü oynadık. Neden konsantrasyonumuz bozuldu anlayamadım" dedi.
Serbest atışların yüzde 56'sını attıklarını, 12 serbest atış kaçırdıklarını vurgulayan Spahija, bu tarz maçlarda serbest atışların çok önemli olduğunu söyledi. Maçın en önemli noktalarından birinin son periyodun başında kendisine çalınan teknik faul olduğunu anlatan Spahija, "Maçın en önemli noktalarından biri Ömer'e çalınan faul ve bana çalınan haklı teknik fauldü. Pınar Karşıyaka maçında da benzer şeyler oldu. Ama en büyük fark Pınar Karşıyaka maçında çok iyi oynadık, ama bu maçı kazanmayı hak etmedik.
Oktay Mahmuti ve Galatasaray'ı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Fenerbahçe Ülker'in genç oyuncusu Can Maxim Mutaf, maça kazanmak için çıktıklarını ancak istediklerini oyunu oynamadıkları ifade ederek, mağlup oldukları için üzgün olduğunu söyledi.