Yılmaz Vural'ın Yerine Fuat Çapa

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kasımpaşa'da Yılmaz Vural'dan boşalan teknik direktörlük görevine bir dönem Gençlerbirliği'ni de çalıştıran Fuat Çapa getirildi.

Geçtiğimiz günlerde Yılmaz Vural ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Kasımpaşa, teknik direktörlüğe Fuat Çapa'yı getirdi. Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal, Fuat Çapa'nın, Hollanda'nın RBC Roosendaal takımı ile olan sözleşmesini feshederek takımın başına geçtiğini söyleyerek, "Kamuoyunda Kasımpaşa'nın ligden düşmeyi göze aldığı şeklinde yorumlar var. Böyle bir şey yok. İlk yarıda iyi oynadık ancak şanssızdık. Bu takım kümede kalacaktır, buna inanıyorum" dedi.
Öte yandan Sidal, Kasımpaşalı taraftarlara bir de transfer müjdesi verdi. Sidal, "Devre arasında futbolcu vermeyi değil, almayı düşünüyoruz. Defans ve forvet hattına takviyeler yapacağız. İki yabancı almayı planlıyoruz. Bir stoper bir de santrafor düşünüyoruz. Beşiktaşlı Yusuf Şimşek ile de anlaşma noktasına geldik'' diyerek transferi müjdeledi.
Kasımpaşa'nın yeni teknik direktörü Fuat Çapa ise, "Bu sezon maalesef istedikleri sonuçları elde edemediler. İzlediğim kadarıyla özellikle defansif organizasyonlarda sorun olduğunu görüyorum. İşimiz çok zor ama imkansız değil. Bütçemize uygun olacaksa birkaç doğru takviye yaparak ikinci devreye büyük umutla başlayacağız. Türk futbolunda, günlük sonuçlara bakılıp, tesadüfen alınan başarılarla mutlu oluyoruz. Bu futbolumuzun en zayıf noktası" dedi.
Çapa, Kasımpaşa'nın teklifini kabul etmeden önce çok düşündüğünü belirterek, "Gençlerbirliği'nin ortam olarak en kötü zamanına denk geldim. Türkiye'de yapmak istediğimi ortaya koyamadım. Zaman olarak çok kısa çalıştım. Giderken bazı şeyleri öğrenip gittim. Kendim ve Kasımpaşa'nın profilinin birbirine uygunluğunu görüp, bu görevi seve seve kabul ettim" diye konuştu.