Nuri Şahin: Türkiye'de oynamak kariyerime fayda sağlamaz

Milli Takımımızın ve B. Dortmund'un başarılı futbolcusu Nuri Şahin yaptığı açıklamada kariyerinde sıçrama yapabilmek için İspanya veya İngiltere Ligi'ne gitmek istediğini söyledi.

Bundesliga’da ilk yarıyı lider olarak tamamlayan Borussia Dortmund’un yıldızı Nuri şahin tatil için geldiği İstanbul’da ilginç açıklamalarda bulundu.

Nuri Lig TV’nin sevilen programı Futbol Gündemi’nde yayınlanan röportajında Bundesliga, Türkiye Ligi ve Türk Milli Takımı hakkındaki sorulara açıklıkla yanıt verdi. Nuri Şahin özetle şunları söyledi:

"İyi bir ilk yarı geçirdiğimizi düşünüyorum. Genç bir takımız ben 22 yaşıma rağmen takım içinde en tecrübeli oyunculardan biriyim. Feyenoord’a kiralık olarak gitmem ilk başta benim için olumsuz gibi görünmüştü ama orada oynadığım dönemin kariyerim açısından çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Genç oyunculara önem veren bir hocamız olması bizim için büyük avantaj. Dünya Kupası Hamburg,Schalke ve Bayern Münih gibi milli takımlara çok oyuncu veren büyük kulüpleri olumsuz etkiledi. Sezon öncesi yeterli çalışma imkanı bulamadılar. Bu da sezon içinde geride kalmalarına neden oldu. İkinci yarıda ilk 4 hafta çok önemli maçlarımız var o dönemi kayıpsız atlatırsak şampiyon olacağımıza inanıyorum. Dünyanın en iyi 3. liginde oynadığımı düşünüyorum. İspanya ve İngiltere’den sonra Alman Ligi geliyor. buradan ayrılırsam ispanya ve İngiltere'de oynamak isterim. Ama kendim de çok büyük bir kulüpte oynuyorum ve burada çok mutluyum.

Köln maçında Podolski’yle yaşadığım diyalog hakkında söylenecek fazla bir şey yok. O an içimden gelen anlık bir şeydi. Onun da neden bana o tarz bir hareket yaptığını anlayamamıştım. Kendisine de yakıştıramadım ve bunu da ona söyledim. Benim iyi arkadaşımdır ve maçtan önce de bana Türkçe şakalar bile yaptı. Attığım gol ise benim şansım oldu. Böyle bir hareketin üstüne çok güzel denk geldi diyebilirim.

Milli futbolcumuz Nuri Şahin Türkiye'ye transfer olma ihtimalini de değerlendirdi. Genç futbolcu: "Türkiye’de oynamak gibi bir düşüncem yok, kariyerimde yararı olacağını sanmıyorum. Türk milli takımını seçtiğim için hiç pişman olmadım. Aslında seçim de yapmadım. Çünkü ben Türküm ve burada oynanam gerektiğine inaniyordum. Ülkem için elimden geleni yapmalıydım.Ben ne kadar Almanya’da yaşasam da evimin kapısını kapattığım zaman Türküm.

Milli takımımızın Avrupa Şampiyonası elemelerinde gösteriği performansla ilgili ise Nuri: "Milli takım olarak her zamanki gibi işimizi zora soktuk. Ama ben Türkiye gibi oynayıp gruptan 2. olarak çıkacağımızı düşünüyorum. Hiç bir şey bitmiş değil.Almanya bundan sonra puan kaybetmeyecektir. Biz kendimiz gibi oynamazsak Avusturya, Belçika, Ermenistan 3 takım da bizi zorlar. Artık futbolda çalışan, kazanmak isteyen, inanan her tkım her şeyi başarabilir. Hiddink bizim için büyük kazanç. Uzun vadede Türkiye’ye büyük katkısının olacağına inanıyorum.

Türkiye ligini de yakından takip ediyorum. Bursaspor’un şampiyonluğu, Trabzonspor’un bu sezonki performansı ve Kayserispor’un oynadığı futbol ligimize ve Türk futboluna renk kattı. Eskiden 3 büyüklerden biri şampiyon olur diğre takımlarda en iyi ihtimal 4. olurdu artık bu değişti. Türk futbolunun kalitesi arttı. Ben küçüklüğümde Galatasaray’ın başarıdan başarıya koştuğu yıllarda Galatasaray’ı tutardım. Ama şimdi Türkiye’yi Avrupa’da kim temsil ediyorsa onu destekliyorum."