Nobre, Almeida'dan Daha Fazla Kazanacak

Yaptığı flaş transferlerle dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş'ta futbolcuların alacakları yıllık garanti ücretler geçen sezona göre yüzde 75'lik bir artış gösterdi

Yaptığı flaş transferlerle dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş'ta futbolcuların alacakları yıllık garanti ücretler geçen sezona göre yüzde 75'lik bir artış gösterdi. Yıllık kazanç bazında yapılına incelemelerde ise Siyah-beyazlılardaki performansı ile sıkça tartışılan Mert Nobre'nin, yeni transferlerden yıldız futbolcu Hugo Almeida'dan 500 bin euro daha fazla alacak olması dikkat çekiyor.
Beşiktaş'ta futbolculara ödenen yıllık garanti ücretler, geçen sezona oranla yüzde 75'lik artış göstererek 35.5 milyon euroya yükseldi.
Sezona flaş transferlerle giren ve transfer şampiyonu olan Beşiktaş, birbirinden ünlü dünya yıldızlarını kadrosuna katarken futbolculara ödenen yıllık garanti ücretlerde geçen sezona oranla rekor bir artış gösterdi. Yaz transfer döneminde Quaresma ve Guti transferlerinin ardından ara transfer döneminde de Manuel Fernandes, Simao Sabrosa ve Hugo Almeida'yı renklerine katan ve kadrosundaki futbolcu sayısı 32'ye yükselen Beşiktaş'ın, bu futbolculara ödeyeceği yıllık garanti ücret 35.5 milyon euroya
yükseldi. Geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan 26 futbolcu için kasasından 20 milyon euroluk bir rakam çıkan Beşiktaş'ta, yapılan bu son transferlerin ardından futbolcuların yıllık garanti ücretlerinde yüzde 75'lik bir artış gerçekleşmiş oldu.

YABANCILARA GEÇEN SEZON 11.5, BU SEZON 24 MİLYON EURO
Son transferlerle beraber mevcut kadrodaki yabancı futbolcu sayısı 14'e çıkarken, bu futbolculara toplam 24 milyon 150 bin euroluk yıllık garanti ücret ödenecek. Beşiktaş'ta yerli futbolcular için ise kasadan çıkacak yıllık ücret ise 11 milyon 350 bin euro. Siyah-beyazlılar geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan 8 yabancı futbolcu için yıllık 11 milyon 550 bin euro garanti ücret ödemişti.

BONSERVİS ÜCRETLERİNDE YARI YARIYA AZALMA
Geçen sezon ile bu sezon arasında yıllık ücretlerdeki rekor artışa rağmen Siyah-beyazlı camiada ekonomik anlamda olumlu gelişmeler de yaşandı.
Siyah-beyazlılar bu sezon şu ana kadar 9 transfer gerçekleştirirken, bu futbolcular için toplam 12 milyon 300 bin euroluk bir bonservis ücreti ödedi. Geçen sezon ise kadrosuna 10 futbolcu katan Beşiktaş, bonservis bedelleri için kasadan 23 milyon 500 bin euroluk bir rakam çıkmıştı. Kara Kartallar ayrıca, geçen sezon hiçbir ücret alamadığı futbolcu satışından bu sezon 2 milyon 500 bin euroluk bir gelir elde etti.

NOBRE, ALMEİDA'DAN FAZLA ALACAK; NOBRE İLE SİMAO SABROSA ARASINDA İSE SADECE 50 BİN EURO'LUK FARK VAR
Beşiktaş yönetiminin son yaptığı transferlerden sonra futbolcuların alacakları ücretlerde dikkat çekiyor. Yeni transferlerde yıllık kazancı düşük tutup bu yönde kendine yeni bir politika belirleyen Beşiktaş yönetimi bu konuda taviz vermek istemiyor fakat performansı geldiği günden bu yana eleştirilen Mert Nobre, yeni transferlerden Portekizli yıldız Hugo Almeida'dan 500 bin euro daha fazla kazanacak. Diğer bir Portekizli yıldız Simao Sabrosa ise, Nobre'den sadece 50 bin euro fazla alacak.

İŞTE FUTBOLCULARIN YILLIK GARANTİ ÜCRETLERİ
Kadrosundaki futbolcu sayısı 32'ye yükselen Beşiktaş'ın, bu futbolculara ödeyeceği yıllık garanti ücretler şöyle:

Ricardo Quaresma: 3.5 milyon euro
Guti Hernandez: 2.7 milyon euro
Nihat Kahveci: 2.5 milyon euro
Matteo Ferrari: 2.5 milyon euro
Simao Sabrosa: 2.2 milyon euro
Mert Nobre: 2 milyon 150 bin euro
Fabian Ernst: 2 milyon euro
Filip Holosko: 1 milyon 750 milyon euro
Hugo Almeida: 1 milyon 650 bin euro
İbrahim Toraman: 3 milyon TL
Rodrigo Tabata: 1.5 milyon euro
Roberto Hilbert: 1 milyon 350 bin euro
Bobo: 1 milyon 250 bin euro
Michael Fink 1.2 milyon euro
Manuel Fernandes: 1 milyon euro
Tomas Sivok: 800 bin euro
Tomas Zapotocny: 750 bin euro
Mehmet Aurelio: 750 bin euro
Fatih Tekke: 1.5 milyon TL
Rüştü Reçber: 1.5 milyon TL
Hakan Arıkan: 1.3 milyon TL
İbrahim Üzülmez: 700 bin TL
İsmail Köybaşı: 550 bin TL
Yusuf Şimşek: 500 bin TL
Cenk Gönen: 500 bin TL
Ersan Adem Gülüm: 350 bin TL
Necip Uysal: 350 bin TL
Rıdvan Şimşek: 350 bin TL
Erhan Güven: 350 bin TL
Ekrem Dağ: 350 bin TL
Onur Bayramoğlu: 300 bin TL
Ali Kuçik: 35 bin TL
Toplam: 35.5 milyon euro
(YŞR-ERS-ERS-S)