Arsenal: 3 - Chelsea: 1

İngiltere Premier Lig'in 19. haftasında Londra derbisinde Arsenal ile Chelsea Emirates Stadı'nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip Arsenal sahadan 3-1'lik galibyetle ayrılıp, büyük takımlara karşı kazanamama geleneğini sona erdirdi.

İngiltere Premier Ligi'nde 19. haftanın en önemli karşılaşması olan Londra derbisinde Arsenal sahasında Chelsea'yi 3-1'lik skorla mağlup etti.

Emirates Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip Chelsea'ye galibiyeti getiren golleri 44. dakikada Alex Song, 51. dakikada Cesc Fabregas ve 53. dakikada Theo Walcott kaydetti.

Konuk ekip Chelsea'nin tek golünü ise 57. dakikada Branislav Ivanovic kaydetti.

İlk yarıda baskılı taraf olan ev sahibi devre arasına iki dakika kala alışılageldik gollerinden birini attı. Hızlı pas trafiğinin ardından Wilshere ile Song'un duvar pasının ardından Kamerunlu orta saha iyi bir şut çıkararak Cech'i avladı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Soyunma odasından zinde dönen taraf da Arsenal'di. Başlama düdüğünün altı dakika sonra ceza sahasına dalan Walcott, topu Fabregas'a çıkarırken, 23 yaşındaki kaptan topu boş kaleye gönderdi. Bu golün iki dakika ardından ise sahneye bu kez kendisi çıkan Walcott, Malouda'dan topu çaldıktan sonra harika bir şut çıkararak farkı üçe çıkardı.

Chelsea'nin bu gollere verdiği cevap ise sınırlı kalırken, Fabianski ile Kosielny anlaşmazlığından faydalanan Ivanovic, topu ağlara gönderdi ancak bu gol Maviler için yeterli olmadı.

Arsenal takımında kaptan Cesc Fabregas karşılaşmanın 68. dakikasında gördüğü sarı kart ile bu sezonki 5. sarı kartını gördü ve gelecek hafta cezalı duruma düştü.

Ligde 10 aralıktan beri maç kazanamayan Chelsea takımı Londra derbisinden de mağlup ayrılarak ligde üst üste 6. puan kaybını yaşamış oldu.

Bu karşılaşmadan önce iki ekibin aralarında oynadığı 5 karşılaşmayı da Chelsea kazanmıştı. Arsenal takımı bu galibiyet ile 5 maç aradan sonra Chelsea'ye üstünlük sağlamış oldu.

Bu sonucun ardından Arsenal puanını 35'e yükseltti ve ligde 2. sıraya yükseldi. Chelsea takımı ise 35 puan ile 4. sırada yer aldı. İngiltere Premier Ligi'nin 20. haftasında Arsenal deplasmanda Wigan ile Chelsea ise sahasında Bolton ile mücadele edecek.