Aziz Yıldırım'ın cezası araya kaynadı

TFF Profesyonel Disiplin Kurulu, Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım'a 21 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ancak bu cezanın ligde devre arasına denk gelmesi akıllarda soru işareti oluşmasına neden oldu.

PFDK, Fenerbahçe kulübüne Sivasspor maçında taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 15 bin lira, başkan Yıldırım'a hakeme yönelik hakareti nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira ceza verdi.

TFF Profesyonel Disiplin Kurulu’nun bu cezası incelendiği zaman cezanın herhangi bir yaptırım olmadığı açıkça görülüyor. Peki bu hak mahrumiyeti cezası nedir?

Aziz Yıldırım aldığı cezadan dolayı protokol tribünü yani şeref tribününe giremeyecekti. Ancak bu cezanın ligde devre arasına, yani tatil zamanına gelmesinden dolayı Aziz Yıldırım ligin ikinci yarısında protokol tribününden maçları izleyebilecek. Zaten cezayı alan yöneticiler de, genelde maçları localarda izlemektedir. Dolayısıyla PFDK’nın Aziz Yıldırım’a kestiği ceza gerçekten yaptırımı olan bir ceza mıdır sorusunu akıllara getiriyor.

HAKEME HAKARETE 17 AY HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Şanlıurfa'da, geçen sezon amatör kümede oynanan bir karşılaşmada, hakemlere küfrettiği iddia edilen futbolcuya 17 ay hapis cezası verilmişti. 2009 yılının Mart ayında Yenice Stadyumunda Şanlıurfa Birinci Amatör Kümede Köyhizmetlerispor ile Kelaynakspor arasında oynanan karşılaşmada, bir önceki cezası nedeniyle maçı tribünlerden izleyen Kelaynaksporlu futbolcu Müslüm Esgin'in (27), takımının 1-0 kaybettiği maçta, hakemler Mehmet Ali Özşakrak ile yardımcı hakem Mehmet Mithat Levent'e küfrettiği öne sürülmüş ve olay adli makamlara taşınmıştı. Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davada hakim futbolcu Müslüm Esgin’e hakeme hakaret ettiği için 15 ay hapis cezası vermişti.