Tt Arena'da Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

Yapımında sona yaklaşılan Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'da çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Statta, çatı ana kirişlerinin üzerine yerleştirilecek olan iki adet skorbordun montaj çalışmaları sürüyor. Öncelikli olarak kale direkleri sökülerek o bölgelere skorbord malzemeleri istifleniyor ve devamında taşıyıcı vinçler yardımıyla kirişlere çekilerek montajı yapılıyor.
Tribünlerde taraftar koltuklarının montajı tamamlanırken VIP koltuklarında da sona geliniyor. Aynı zamanda tribün merdivenlerine sarı renkli bantlar çekilerek arena içerisinde sarı ve kırmızı renkler bir arada kullanılıyor. Yedek kulübelerindeki ısıtmalı koltukların montajı ise bitmek üzere.
Arena sistemiyle tasarlanan stadyumun çatı boşluğunun az olması, çimlerin günün her saatinde güneş ışığını net bir şekilde almasını engellediğinden yurt dışından getirilen yapay güneş sistemleri kullanılarak çimin fotosentez yapması ve kalitesini koruması sağlanıyor.
Localarda çalışmalar son hızla ilerliyor. Altyapısı daha önceden döşenmiş olan localarda üst kaplama ve boya işlemleri bitirilerek mobilyaların montajlanmasına başlandı. Loca önlerine yerleştirilecek koltuklarla birlikte localar tamamlanmış olacak.
Tavan kaplamaları dışında neredeyse tamamlanan soyunma odaları iki farklı renkte tasarlandı. Misafir takım soyunma odası ve koridorları nötr olan gri tonlarında tasarlanırken, takımın odası kırmızı renkte, koridorlar ise gücü temsilen sarı renkte tasarlandı.
Basın tribünü ve basın lounge bölümleri tamamlanırken, basın mensuplarının taraftarla karşılaşmadan kendi bölümlerine gidecekleri camlı yol da tamamlanmak üzere.
Saha çıkış tünelinde, tasarımı doğrultusunda son çalışmalar yapılıyor. Zemin, duvar kaplaması ve tavanları tamamlanmış durumda. Şu anda son rötuşları yapılıyor.
Restoran ve cafelere ait bölümlerde açılış için hazırlıklar devam ederken, ses ve ışık sistemleri de her gün test ediliyor.
Bunların haricinde alt katlarda bulunan birçok toplantı odası ve bölümlerde çalışmalara devam ediliyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte tüm kulüp birimleri buraya taşınacak.
Stat dışında da çalışmalar yoğunlaşıyor. Aslanlı Yol'u metro çıkışına bağlayan bölümde ve Aslanlı Yol'un statla buluşan noktasında imalatlar devam ediyor. Çevre yollarında her geçen gün ilerleme kaydediliyor. TEM ile stadı bağlayan yolda çalışmalar bitmiş durumda. Bununla birlikte Cendere yolu ile stat arasındaki bağlantı tamamlanırken, asfaltlama ve kavşak çalışmaları da devam ediyor.