Su Sporları Federasyonu Başkanı Obruk Dert Yandı

Su Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkilap Obruk, altı yıllık süreçte hem federasyon hem de sporcular açısından gelinen süreci değerlendirerek, Türkiye'de yarım milyon kişinin bu spora gönül verdiğini söyledi

Su Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkilap Obruk, altı yıllık süreçte hem federasyon hem de sporcular açısından gelinen süreci değerlendirerek, Türkiye'de yarım milyon kişinin bu spora gönül verdiğini söyledi.
Şimdilerde Sualtı Sporunu yapamasa da önceleri bunu yaşam tarzı haline getirdiğini belirten Obruk, ülkemizde şu anda bu sporda antrenör sporcu ve hakem olmak üzere yarım milyon insanın faal olarak görev yaptığını söyledi.

''FEDERASYONUMUZ AVRUPA'DA ETKİN KONUMDA''
Altı yıldan bu yana Sualtı Sporları Federasyon Başkanlığı yaptığını belirten Obruk, uluslararası boyutta birçok proje ürettiklerini belirterek yurt dışındaki faaliyetleri için ise şunları söyledi:
"Yurt dışı çalışmalarımızın sonucunda bu gün 132 ülkenin üye olduğu Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu'nun (CMAS) 15 kişilik yönetim kuruluna seçildim. Yine diğer bir branşımızın bağlı olduğu Uluslararası Can Kurtarma Federasyonu'nun da (ILSE) Avrupa yönetim kurulunda görev yapmaktayım. Federasyonumuz dünya ve Avrupa bazında çok etkin bir konuma gelmiş durumda"

"41 İLDE ETKİN OLARAK ÇALIŞIYORUZ"
Federasyon olarak ülkemizde 41 ilde etkin olarak çalıştıklarını belirten Obruk, sualtı sporlarının sağlığa olan faydasına da değinerek, ''Denizde ve havuzda yapılan branşlarımız insana yalnız bedenen değil, ruh sağlığı açısından da önemli katkılar sağlıyor. Hemen her yasta yapılan branşlarımızda, suyun ve sualtının vermiş olduğu dinginlik ve keyif de ayrıca katkı sağlıyor. Branşlarımızda spor yapmak isteyenler Ankara ve İstanbul ofislerimizden ve web sayfamızdan da bilgi alabilirler'' diye konuştu.
Federasyonun 12 ayrı branşa hizmet verdiğine de değinen Ahmet İnkilap Obruk, Can Kurtarma, Donanımlı Dalış, Havuzda Hedef Vurma, Jetski, Paletli Yüzme, Serbest Dalış, Su Kayağı, Sualtı Görüntüleme, Sualtı Hokeyi, Sualtı Navigasyon, Sualtı Ragbisi ve Zıpkınla Balık Avı'ndan oluşan takımların ve milli sporcuların uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini ve son zamanlarda alınan başarıların buna bir örnek teşkil ettiğini belirtti.
Olimpik olan ve olmayan branşlar içinde ülkemizde ayırım yapıldığına değinen ve bundan dolayı yakınan Obruk, ''Gittiğim bir çok ülkede görmediğim ancak bizde sözü çok edilen "olimpik ya da olimpik olmayan branşlar" ayırımından vazgeçmemiz gerekiyor. Evet, Sualtı Sporları Federasyonu olimpik değil, ancak yarım milyon insan bizim spor dallarımıza gönül vermiş. Bunu göz ardı etmemek gerekiyor. Kısacası kendimizi bu konuda biraz dışlanmış hissediyoruz. Kaldı ki uluslararası ortamda aldığımız dünya ve Avrupa
dereceleri birçok olimpik federasyonumuzda yok. Bu ayırım basınında biraz bizlerle az ilgilenmesine neden oluyor. Bunları dile getirmek istedim" diyerek dert yandı.
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde insanları yaş sınırı olmayan sualtı sporlarına çağıran Ahmet İnkilap Obruk, bu spora başlayanların "daha önce neden denemedik" diye hayıflandıklarını belirterek sözlerine nokta koyuyor.