Lugano'nun Hocasına Kardeş Kazığı

Uruguay Milli Takım Teknik Direktörü Oscar Tabarez'in banka hesabından sistematik olarak para çekildiği ve tecrübeli teknik adamın yaklaşık 500 bin dolar dolandırıldığı ortaya çıktı.

Uruguay yaşanan bir dolandırıcılık olayını konuşuyor. Dolandırıcılığı ülke gündemine getiren ise olayların merkezindeki kişinin Uruguay Milli Takımı Teknik Direktörü Oscar Tabarez olması. Tabarez'in banka hesabının 2008 yılından beri sistematik olarak boşaltıldığı ve teknik adamın yaklaşık 500 bin dolarının çalındığı belirlendi. Olayla ilgili olarak yapılan soruşturmada ise Uruguay polisi sürpriz iki kişiyi gözaltına aldı. Uruguay polisinin gözaltına aldığı 3 kişiden 2'si Tabarez'in çok yakın
akrabasıydı. Tabarez'in ismi açıklanmayan kız kardeşi ve eniştesinin hırsızlık olayının merkezindeki kişiler oldukları ve bir banka personeli aracılığıyla bu eylemi gerçekleştirdikleri iddia ediliyor. Olayla ilgili olarak Tabarez'in kız kardeşi ve eniştesinin yanı bir sıra banka görevlisi de gözaltında tutuluyor.
Bu arada Uruguay Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili olarak yapılan duyuruda Tabarez'in olaylar sonuçlanıncaya kadar herhangi bir açıklamada bulunmayı düşünmediği ifade edildi.