Beşiktaş - Konya Torku Şekerspor Maçının Ardından

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, cezası nedeniyle Antalya'da karşılaştığı Konya Torku Şekerspor'u 3-2 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Tayfur Havutçu, önemli olanın 3 puan olduğunu belirtti. Havutçu, "İlk maçımızda mağlup olduk ve burada kazanmak istiyorduk. Skor avantajını yakalayana kadar iyi futbol oynadık. Sonra da atamadık. Rakip ise pozisyonları değerlendirdi. 1 karşılaşma daha var, onu da kazanıp gruptan çıkmak istiyoruz. Rakip attığı gollerden sonra daha da mücadele etti. Kazandığımız için mutluyum" dedi.
Rakibin iyi futbol oynamaya çalışan bir takım olduğunu maç öncesi bildiklerini belirten İspanyol yıldız Guti ise, "3-0'dan sonra dikkatsizlikten dolayı 2 gol yedik. Ama yine de 3 puan aldık. Önemli olan zaten 3 puandı onu da aldık. Türkiye ligi eşit derecede oynanıyor. Puan olarak gerideyiz ama çok büyük bir ikinci yarı var. Bizim 14 puanın üzerinde lige tutunacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Genç futbolcu Furkan Şeker ise maç öncesi biraz heyecanının olduğunu ve karşılaşmada şanssız goller yediklerini belirtti.
Maç öncesi hiç kimsenin Beşiktaş karşısında kendilerine şans vermediğini belirten Konya Torku Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak de, "Kulübümüz açısından önemli bir karşılaşmaydı. Kağıt üzerine hiçbir şansımız yoktu ama futbol sahada oynanıyor. İlk 30 dakikasında çok baskı kurduk, Beşiktaş belki de sezon boyunca hiç bu kadar pozisyon görmemiştir kendi kalesinde. 30 dakikada 4-5 sıfır öne geçebilirdik. Belki forma rengi, Quaresma, Guti gibi isimler karşısında futbolcular psikolojileri ezik gibi
davranıyor. Koparabilirdik ilk 30 dakikada ama olmadı. Nihayetinde bir maç kaybedip Beşiktaş ile aynı puana geldik" ifadesini kullandı.
Maçta şık bir gol atan Yusuf Akyel ise, "Aslında pozisyonları bulduk. Guti, Quaresma gibi yıldızlar sahne aldı. Fark olmaması gerektiğini düşündük. 3-0'dan sonra daha iyi kenetlendik. Tek farka indirdik. Ümitlendik ama Beşiktaş yıldızları ile maçı aldı" dedi. Hasan Fidan ise pozisyonları bulmalarına rağmen golleri atamadıklarını belirtti.
(ÇY-EYB-EYB-S)