Lazio: 3 - Udinese: 2

Serie A'da 17. hafta karşılaşmalarında Lazio, sahasında Udinese'yi ağırladı...

Serie A'da geçtiğimiz hafta Juventus'a 2-1 kaybeden Lazio, sahasında Udinese'yi ağırladığı mücadelede rakibini Zapata'nın son dakikalarda kendi kalesine attığı golle 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Maçın ilk yarısına Lazio oldukça hızlı başladı. Henüz 2. dakikada Tommaso Rocchi'nin pasında ceza sahası dışında topla buluşan Hernanes, sol ayağıyla çok şık bir vuruş yaparak takımını öne geçiren golü attı: 1-0.

Golden sonra da baskısını sürdüren başkent temsilcisi, Zarate, Hernanes ve Lichsteiner ile yakaladığı fırsatlardan yararlanamazken, 32. dakikada Hernanes'in bir şutu da direkten geri geldi ve ilk 45 dakika 1-0'lık Lazio üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında ise karşılıklı goller ve pozisyonlar vardı. 49. dakikada Antonio Di Natale'nin kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde kendini unutturan Alexis Sanchez'in kafa golüyle skora denge geldi: 1-1.

Bu golden hemen 3 dakika sonra bu kez Lazio'nun kullandığı köşe vuruşunda Dias'ın kafayla indirdiği top kale ağzındaki Biava'nın önünde kaldı. Biava'da düzgün bir vuruşla Lazio'yu yeniden öne geçiren gole imza attı: 2-1.

61'de Mauricio Isla'nın ceza sahası içine açtığı ortada düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderen isim Andre Dias oldu ve skora yeniden denge geldi: 2-2. Mücadelenin son bölümlerinde Lazio baskısını iyice artırırken, 89. dakikada Udinseli savunma oyuncusu Christian Zapata'nın kendi filelerine gönderdiği top maçın sonucunu ilân etti: 3-2.

Bu galibiyetle Lazio puanını 33'e yükseltirken, Udinese ise 23 puanda kaldı.