'Dünya Futbolu Ve Türkiye' Konulu Panel

Spor Ajans tarafından düzenlenen 'Dünya Futbolu ve Türkiye' konulu panel spor camiasının önde gelen isimlerinin katılımıyla Arel Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Gazeteci Can İpekçi'nin moderatörlüğünü yaptığı panel, Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, Orduspor Başkanı Dr. Nedim Türkmen, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ismi Pierre Van Hooijdonk, Galatasaray'ın eski kalecisi Gintaras Stauce ve Lig TV Spikeri Melih Şendil'in katılımıyla Arel Üniversitesi'nin Sefaköy Kampüsü'nde düzenlendi.
Panelde Türk Futbolu'nun dünü ve bugünü konuşulurken Türk futbolunda yöneticilik, futbolculuk ve sunuculuk yapmış isimler tecrübelerini ve Türk futbolun sorunlarını üniversiteli gençler ile paylaştı.
Panelde konuşan Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, Türk futbolunun çok uzun mesafeler aldığını belirterek, "Türk futbolu özerk federasyona geçilmesinden bugüne çok uzun yol kat etti. Özellikle sponsorlukların gelişmesi ve spora sponsor olanlardan vergi alınmaması gibi uygulamalar bu duruma öncü oldu" dedi.
Futbolda gelişmenin ve ilerlemenin ilk kuralı olarak alt yapıya önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Orduspor Başkanı Dr. Nedim Türkmen ise, "Ben bir kulüp başkanı olarak altyapının önemine inanıyorum. Futbolun beşiği sayılan İngiltere'de de durum böyle. Kulüplerin hem ekonomik hem de sportif açıdan gelişmesi için altyapıdan oyuncu çıkartmalı. Bunun için de tesise ve insana yatırım yapılmalı. Biz kulüp olarak her yıl 1-2 oyuncuyu A takıma çıkartabilirsek 1 Milyon Euro'muz cebimizde kalır" şeklinde
konuştu.
Türkiye'den teklif almadan önce Türk futbolu hakkında herhangi bir fikirlerinin olmadığını dile getiren Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Pierre Van Hooijdonk, Galatasaray'ın eski kalecisi Gintaras Stauce, Türkiye'deki potansiyeli buraya geldikten sonra fark ettiklerini, aslında Türk futbolunu ileriden şimdiki durumundan daha da ileride olması gerektiğini ifade ettiler.
Panelin son bölümünde öğrenciler konuşmacılara sorular sorarken, Hooijdonk ve tercümanı arasında yaşanan iletişim krizi salonu kahkahaya boğdu.