Cesc Fabregas: Büyük maçlardan korkuyoruz

Arsenal'in yıldız orta saha oyuncusu Cesc Fabregas, korkaklık nedeniyle Manchester United maçını kaybettiklerini itiraf etti.

Old Trafford'da ManU'ya 1-0 yenilerek liderlik koltuğunu Kırmızı Şeytanlar'a kaptıran Arsenal'de bu maçın ve ileride oynanacak diğer zorlu maçların değerlendirmesi yapılıyor.

Fabregas'a göre ortada bir sorun var. Çünkü takım arkadaşları ManU maçı gibi onları zorlayacak olan büyük maçlara kaybetme korkusuyla çıkıyorlar.

Guardian'a verdiği röportajda "Bazen büyük maçları kaybetme korkusuna kapılıyoruz gibime geliyor. Böyle olunca da kendimizi yeterince zorlamıyoruz. Her şeyi oluruna bırakıyoruz." diyen İspanyol yıldız, takımının kalitesinden en ufak şüphe duymadığını da belirtmeden edemiyor. Ancak ortada bir sorun olduğundan da emin.

“Sahada rakip takımın neyi iyi neyi kötü yaptığını tartıp onları yenebilmeye çalışıyoruz. Oysa hep saldırgan bir tutum sergilemeyi, rakibi bozmayı ve oyunu domine etmeyi düşünmemiz gerek." diyen Fabregas, bu psikolojik sorunu aşmayı başarırlarsa Arsenal'i çok güzel günlerin beklediğini düşünüyor.

Arsenal'in yıldız ismi, "Bazen doğru şeyi yapıyorsun, ama insanlar sana yanlış yaptığını söylediğinde, sen de yanlış yaptığını düşünmeye başlayıyorsun." diyerek, her geçen gün futbolun yalnızca özgüven ve düşünce yapısına göre şekillendiğine daha da çok inandığını da belrtiyor.