Zenit: 3 - Anderlecht: 1

UEFA Avrupa Ligi G Grubu mücadelesinde Zenit St. Petersburg ile Anderlecht, Petrovskiy Stadı'nda karşı karşıya geldi. Zenit sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Maç öncesinde lider Zenit'in grupta 12 puanı varken, Anderlecht 4 puanla ikinci sıradaydı. Henüz 12. dakikada Aleksei Ionov'un sert şutu ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip öne geçti: 1-0. Bu dakikalardan sonra Zenit özellikle Alessandro Rosina'nın içinde bulunduğu pozisyonlarla gole yaklaştı fakat farkı açamadı. Anderlecht'te genç yıldız Lukaku'nun çabaları da işe yaramadı ve ilk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıya ev sahibi ekip doğal olarak rahat başladı fakat Anderlecht gol bulup ümit kazanmak istiyordu. Özellikle Lukaku'nun içinde bulunduğu pozisyonlardan gol sesi çıkmadı. Derken 65. dakikada Danny'nin sağdan pasını Alexander Bukharov sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak ağlara gönderdi: 2-0. Anderlecht'in ümitleri tükenmekteyken, son dakikalar çok hareketli geçti. 87. dakikada Badibanga'nın ortasını Da Rocha Kanu kafayla ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi: 2-1. Ama hemen o golden sonra, 88. dakikada Galatasaray'ın eski futbolcusu Fernando Meira'nın ortasını Macar yıldız Huszti sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak ağlarla buluşturdu ve Zenit taraftarını rahatlattı: 3-1.

Bu sonuçla Zenit puanını 15 yaparak liderliğini sürdürürken, Anderlecht 4 puanla üçüncü sıraya geriledi.