Villarreal: 3 - Dinamo Zagreb: 0

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda mücadele eden Villarreal, Dinamo Zagreb'i konuk ettiği maçtan aldığı 3-0'lık galibiyetle liderliğe yükseldi.

UEFA Avrupa Kupası'nda evinde aldığı iyi sonuçları deplasman maçlarına yansıtamayan Villarreal, UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nun lider Dinamo Zagreb’i konuk etti. İlk yarıda rakibine karşı üstün bir performans sergileyen ev sahibi Villarreal, 25. dakikada gelen golle rahatladı.

Ceza sahası içinde Ruben’i düşüren Kelava, Villarreal’in penaltı kazanmasına neden oldu. Topu başına geçen Giuseppe Rossi, sol ayakla düzgün bir vuruş yaparak, maçın açılış golünü kaydetti. Cazorla ve Rossi’yle girdiği pozisyonlardan yararlanamayan Villarreal, soyunma odasına 1-0’lık galibiyetle gitti.

İkinci yarıda daha etkili bir Villarreal izledik. 63. dakikada yerini Senna’ya bırakan Ruben, golle sahadan ayrıldı. 62. dakikada sağdan başlayan atakta Rossi‘nin akıl dolu ara pasıyla ceza sahasına giren Ruben, düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

81. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Rossi, dar açıdan düzgün bir vuruş yaparak kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. 87. dakikada Igor Biscan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Villarreal bu galibiyetle puanını 9’a çıkararak gruptan çıkma adına önemli bir avantaj elde etti. Dinamo Zagreb ise 7 puanda kaldı.

Villarreal - Dinamo Zagreb maçının golleri:

Villarreal: 3 - Dinamo Zagreb: 0