Sadri Şener: Kongre Değil Puanlar Önemli

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ligin ilk yarısına kadar oynanacak olan maçlarda alınacak puanların altın değerinde olduğunu belirterek söz konusu maçların 10 tane kongreye bedel olduğunu söyledi

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ligin ilk yarısına kadar oynanacak olan maçlarda alınacak puanların altın değerinde olduğunu belirterek söz konusu maçların 10 tane kongreye bedel olduğunu söyledi. Şener, Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez konusunda ise kendilerine gelen bir transfer teklifinin bulunmadığını belirtti.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şener, hiç bir takımı küçümsememek gerektiğini kaydederek "Bucaspor ile önemli bir maç oynayacağız. Aşağılarda olan bir takım ama hiç bir takımı küçümsememek lazım. Hocanın dediği gibi ayağınız yere basacak. Yere basmaz havalarda gidersen şampiyonluğa gidemezsin. Her işi ciddiye alacaksın. 14. hafta bitti. Takım oturmaya başladı ve o tecrübeyi de elde etmişlerdir. Bucaspor karşısına ona göre
çıkarlar diye düşünüyorum. Bu imkanlar kolay ele geçmiyor. Baya bir emek harcanıyor bu hale gelmek için bütün Türkiye senden bahsediyor" dedi.
"Şampiyon olacağız gibi demeçleri şimdiden söylemek" yanlış diyen Şener, "Temenni edebiliyoruz. Adaylardan birisiyiz diyoruz. Birçok maçlar var. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi camiaları kaldırıp bir kenara koyamazsınız. Bunlar her yönüyle büyük camialardır. Biz ikinci devre onlarla kendi sahaların da oynayacağız. Bu maçlarda istediğimiz sonuçları alabilirsek şampiyonluğa daha yakın olabiliriz. Şu anda gidişatımız iyi" diye konuştu.
"TEOFİLO KONUSUNDA BİZE GELEN TEKLİF YOK"
Teofilo'yu Liverpool'un istediği şeklinde çıkan haberler üzerine Şener, "Bizim böyle bir şeyden haberimiz yok. Transfer mevsimi geliyor. Menajerler ortaya çıkar. Teofilo kötü bir oyuncu değil transferi yapılabilecek bir oyuncu. Kendisi veya menejerleri ne düşünüyor bunu tam bilmiyorum. Gerekli işlemleri yapıyoruz o konuda bir sıkıntımız yok. Kadromuz geniş olduğundan forvette bir sıkıntı çekmiyoruz" şeklinde konuştu.
Sadri Şener, ara transfer döneminde yedek kulübesine adam almak için transfer yapmayacaklarını kaydederek şöyle konuştu:
"Teofilo'nun gitmesinin ardından onun bölgesinde bir eksiklik oldu. Orada bir ihtiyaç var. Bu teknik bir konu. Hoca ile görüşmedim. İlk yarının bitmesiyle birlikte konuşacağız. Aldığımız oyuncu birini kesmesi lazım. Lider olan bir takıma yedeğe adam almam. Birini kesebilecek bir adam almak lazım. Bundan sonraki önümüzdeki 3 yıl için program yaparsak, bir- iki oyuncu alırız, takımın iskeleti belli. Eski başarılar da iskelet kadrolarla yakalandı. Her sene değişen takım ile başarı yakalanmıyor. Biz onu
oturttuk. Liderlik hemen olmadı. 3 yıllık bir birikim sonunda oldu."
"KARABÜKSPOR MAÇINA KADAR KONGREYİ KONUŞMUYORUM"
Karabükspor maçına kadar kongre üzerinde durmak istemediğini belirten Şener, "Eyüp Aşık ile aynı uçakta Trabzon'a geldik. Sohbet ettik, espiri yaptık. Kongre ile ilgili konuşmadık. Karabükspor maçına kadar üzerinde durmak istemiyorum. Çünkü bu maça kadar oynayacağımız maçlardaki puanlar benim için altın değerinde. İstanbul Büyükşehirspor maçında rekor kırmak istiyoruz. Seyirci bazında. Bu maçları geçmek 10 tane kongreye bedel. Kongreyi nasıl olsa yapacağız. Bir takım insanlar yönetime girmek
istediklerini belirtiyorlar. Bizde kriterlerine bakıyoruz. Yönetim gelen insanların bir şeyler yapmasını istiyorum. Mevcut ekibimize başarısız diyemezsin. Bu işte başarı, puan durumudur. İstediğin kadar başka şeyler anlat. Galatasaray şirketleri birleştirdi, stadyumu yaptı ama şu andaki imajı saha sonuçlarına göre değerlendiriliyor. Bizde de böyle futbol, doğru değil ama şartlar böyle" dedi.
Şener, yeni dönemde göreve devam etmeleri halinde altyapıya el atacağını ifade ederek "Burayı mevcut halinden, klasik durumundan çıkarmak istiyorum. Farklı bir boyut getirmek istiyorum. Anladığım bir konu değil ama yeni bir modelin gelmesi gerekiyor. Yönetim olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz ama bir yerde bir eksiklik var. Bunun üzerinde duracağım" şeklinde konuştu.
"CASUS BİRAZ ZAYIF CASUSMUŞ"
Başkan Sadri Şener, Trabzonspor'un isminin Wikileaks belgelerinde geçmesi ile ilgili olarak da, "Casus biraz zayıf casusmuş. Bizin gelen para gibi bir şey yok. Olması mümkün değil. Olsa haberimiz olur. Defter kitaplar hep burada. Gizli bir şey olamaz. Onların hepsi yalan" dedi.
Şener, Trabzon kolejinin kurulması yönünde çalışmalarının sürdüğünü de ifade etti.
(GÖK-ÖS-ERS-S)