Beşiktaş, Ligin İlk Yarısını Puan Kaybıyla Tamamladı

Beşiktaş, cezası nedeniyle Antalya'da karşılaştığı rakibi Gaziantepspor'la 1-1 berabere kaldı.

Süper Toto Süper Lig'in ilk yarısının kapanış maçında Beşiktaş, cezası nedeniyle Antalya'da seyircisiz oynanan karşılaşmada Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş beraberliği ile ligin ilk yarısını istedikleri puana yakın bir şekilde bitirdiklerini söyleyen Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "İlk devresi iki takımda kontrol adına kısırdı. İkinci yarı ise iki takımda kazanabilirdi. En önemlisi iki takımda ilk yarının son hafta olmasına rağmen üst düzey futbol oynadı. İlk yılımızda
istediğimiz puanı aldık. Ligi de ilk 6 içerisinde bitirmek istiyoruz. 3 puan için sahaya çıktık. Çabuk atak geliştiremedik. Orta saha oyuncularımız yavaş kaldı" dedi.
Kırmızı-siyahlıların başarılı defans oyuncusu Elyasa Süme, "Maçta tek kusur seyircisiz olması. Zemin iyiydi. İyi başladık. Topa biz sahip olduk. İyi paslaştık. İkinci yarı Beşiktaş daha baskılı oynadı. Golü bulduk ama psikolojik olarak geri çekilince avantajı kaybettik. Sonra da 1-1'i yakaladılar. Deplasmanda 1 puan aldık. Kupada Galatasaray'yı yenip, yeni yıla daha iyi gireceğiz" ifadesini kullandı.
Beşiktaş'a karşı iyi mücadele ettiklerini belirten Serdar Kurtuluş, "Bizim açımızdan kazansaydık daha iyi olabilirdi. İlk yarıyı ilk 5'te bitirmek istiyorduk. Beşiktaş'a karşı iyi mücadele ettik. Ortada geçen bir maçtı. 24 puanla 6 olarak bitirdik. Galatasaray maçından galip ayrılırsak kupada da ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.

Maç boyunca rakibi domine eden ve galibiyeti hak eden tarafın kendileri olduğunu söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, "İkinci yarıda bulduğumuz pozisyonlarla maçı kanmak istedik. İlk yarı itibarı ile hak etmediğimiz yerdeyiz. Çok iyi işler yapmamıza rağmen şartlar olanak vermedi. Sakatlıklar buna bir neden olarak gösterilebilir. Sakatlıkları geride bırakmak istiyoruz. Daha sağlıklı ve daha istekli olarak ikinci yarıya başlayacağız. İkinci yarı çok farklı bir Beşiktaş olacak" dedi.
Beşiktaş'ta yaşanan sakatlıkların gün geçtikçe artmasının sorulması üzerine Schuster, "Son olarak sakatlıkların darbeler olduğunu söyleyebilirim. Hayatımda bu kadar sakatlık ilk defa yaşadım. Böyle rakibe karşı sakatlıklarla da mücadele ettik. Son iki maçta bile 4 sakatlık verdik. Bunlar darbeye dayalı. Bizde endişeliyiz. 1 Ocakla birlikte sakatlıkların bu senede kalması ve 2011 de yeni bir Beşiktaş ile lige başlayacağız" diye konuştu.
Spor Toto Süper Ligi'nde ilk golünü atan genç oyuncu Ali Küçik, "İlk golümü attım. Ama kazanamadığız için üzgünüz. Devre arasına kazanarak girmek istiyorduk. Şans bizden yana değildi. İnşallah ikinci yarı daha iyi olacak" ifadesini kullandı.
Maçın berabere bitmesinin üzüntü verici olduğunu ve hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten İsmail Köybaşı, "Bugün Antalya'da 1-1'lik skor bizim açımızdan iyi bir skor değil. Galip gelmemiz lazımdı. Camia olarak memnun değiliz. Bu maç geçti. Önümüzde Türkiye ve UEFA Avrupa Ligi var. Beşiktaş olarak matematiksel hesapların ve inancın olduğu her hafta mücadelemize devam edeceğiz" dedi.