Altay, İlk Yarının Son Maçında Da Seyircisini Sevindiremedi

Bank Asya 1. Lig'in 16. haftasında kendi sahasında Adanaspor'la karşılaşan Altay, sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak ilk iki şansını zora soktu.

Maç sonrası basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altay Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, her iki takımında futbol oynamaya çalıştığını söyledi. Demirbakan, "Maalesef oyuncu değiştirme hakkımızı erken kullandık. Bu konuda hata yaptığımı zannediyorum. İki oyuncumuzun sakatlığı nedeniyle sıkıntı yaşadık. Oyunun genelinde futbolcular istediklerimizi yaptılar. Ancak gol yollarındaki etkisizliğimiz, netice almamızı engelledi. Müsabakalarda çeşitli pozisyonlar bulmamıza rağmen bu topu üç
direk arasına atamıyoruz. Rakip kaleci de mükemmel bir kaç kurtarış yaptı. Bizim kalecilerden çektiğimizi hiç kimse çekmedi. Şanssız bir maç oldu" diye konuştu.
Bir basın mensubunun Altay'ın ilk devreyi 17 puanla tamamlamasını hatırlatması üzerine Demirbakan, "Benim bulunduğum yerde tehlike olmaz. Herkes yüreğini serin tutsun. Ben hedefimden vazgeçmedim. İlk iki'yi zorlaştırdık, ama ilk altı'ya gireceğiz" dedi.
Devre arasında yetersiz olan futbolcularla yollarını ayırabileceklerini kaydeden Demirbakan, gerekirse A2 takımından takıma takviye yapabileceklerini sözlerine ekledi.
Tecrübeli Kaleci Cenk Tekelioğlu ise zor zeminin oyunlarını bozduğunu belirterek, karşılaşmada gol pozisyonları bulmalarına rağmen bunları değerlendiremediklerini kaydetti. Cenk, Altay Alsancak Stadı'nın mevcut yapısını da eleştirerek, "Soyunma odasından sahaya kramponla bile yürüyemiyoruz, düşme tehlikesi yaşıyoruz'' dedi.
Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklara seslenen kaleci Cenk, "Gençlik Spor İl Müdürümüz Sabri Sadıklar Şeref Tribünü'nde maç izleyeceğine biraz stadlarla ilgilensin" diye konuştu.
Murat Hacıoğlu da, "Sezonun ilk yarısını galibiyetle kapatmak istiyorduk. Son zamanlarda iyi futbol oynuyoruz, mücadele ediyoruz. Fakat skora yansıtmada sıkıntılarımızı var. İkinci devrede çok daha iyi olacağız" şeklinde konuştu.
Adanaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir ise ligin ilk devresinin son haftasında seyir zevki açısından kötü bir karşılaşma oynandığını, saha zeminin kötü oluşunun bunda önemli bir faktör olduğunu söyledi. Maçtaki kalitenin ve temponun düşük olmasının futbolcuların tatil rehavetine erken girmelerine bağlayan Özdemir, "Amacımız bugün kontra ataklarla sonuca gitmekti ama bunu beceremedik. İzmir deplasmanında bir puanla dönmek sevindirici. Artık devre arasını düşünüyoruz. Eksiğimiz olan bölgelere transfer
edebilirsek, Adanaspor'un ikinci yarıda daha ses getiren bir ekip olacağını söylüyorum. Bütün futbolculara iyi tatiller diliyorum" dedi.
Adanaspor'lu futbolcu Ahmet Görkem Görk, "Zemin çok kötüydü. BU nedenle karşılaşmayı izleyenlere güzel bir maç seyrettiremedik. Genç bir takımız ve zamana ihtiyacımız var. İkinci yarının başlamasıyla çok daha iyi durumda olacağız" diye konuştu.
Karşılaşmanın son dakikasında oyuna giren Okan Solmaz ise "Böyle bir sahada ancak bu kadar futbol oynanabilir. Maçın hakkının bir puan olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağız" diye konuştu.