Iker Casillas 'Altın Eldiven'i değerlendirdi

İspanyol eldiven, Adidas Altın Eldiven Ödülü'nü aldıktan sonra Goal.com'a çok özel açıklamalarda bulundu.

İspanya'nın 1 numarası, Adidas Altın Eldiven Ödülü'nü alıktan sonra Goal.com editörü Sergio Aguilera'nın sorularını yanıtladı..

Goal.com: Bu ödülü kazanmak senin için ne ifade ediyor?

Iker Casillas: Bu tip ödülleri kazanmak sizin bireysel anlamda da önemli birşeyler yaptığınızın kanıtıdır. Özellikle Dünya Kupası gibi bir turnuvada bunu kazanmak benim için önemli bir başarı.

Goal.com: Sence bu ödülü kazanmandaki faktörler nelerdi?

Casillas: Herşeyden önemlisi biz bu turnuvanın şampiyonu olduk. Takım halinde çok iyi savunma yaptık ve rakiplerimize şans tanımadık. Bence dünyanın en iyi savunmasına sahibiz.

Goal.com: Sence senin diğer kalecilerden farkın neydi?

Casillas: Bence benim tek farkım sakinliğimdi. Zaten ben hiçbir zaman panik yapmam hep sakinimdir. Belki de bu yüzden farklıyımdır.

Goal.com: Diğer ödül kazanan isimler Forlan ve Müller hakkındaki düşüncelerin neler?

Casillas: Forlan fantastik bir oyuncu. Zaten bu yüzden de turnuvanın en iyi oyuncusuna verilen Altın Top ödülünü kazandı. Müller ise genç bir oyuncu. Onun daha uzun yollar Almanya'nın gol yükünü taşıyacağını düşünüyorum.

Goal.com: Şimdi bir itirafta bulunmanı isteyeceğim. Dünya Kupası maçlarını kaç kere izledin?

Casillas: Sanırım şimdiye kadar üç veya dört kez. Hepimiz iyi giden şeylere bakmaktan keyif alırız. En az izlediğim maç İsviçre maçıdır. Ama diğer maçların hepsini izlemekten büyük bir haz duyuyorum. Her an her detay benim için çok özel. O maçları asla unutamam.

Goal.com: Peki sence Dünya Kupası'nda dönüm noktası olan an hangisiydi?

Casillas: Dönüm noktası kesinlikle İsviçre maçını kaybetmemizdi. O maçta kaybetme ihtimalimiz %1'di ve kaybettik. Diğer önemli bir maç ise Almanya ile oynadığımız yarı final maçıydı. O maçta çok iyi oynadık. Sanırım o maç "O" maçtı. Hiçbir takım bizi analiz edemedi, sadece seyretmekle yetindi.

Goal.com: Dünya Kupası'ndaki en güzel anın neydi?

Casillas: Paraguay ile oynadığımız maçtı. Çünkü o sırada benim ve diğer iki kaleci Reina ve Valdes hakkında pek çok söylenti vardı. Ama bu durumla çok iyi başettik. Bizim için güzel bir deneyim oldu.

Goal.com: Sence İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasındaki en büyük etken neydi?

Casillas: Bence takımın sahip olduğu kaliteydi. Hollanda bize karşı tekme atarak kazanmak istedi. Bu Hollanda'nın diğer maçlarda uyguladığı bir tarz değildi. Ama final maçında da topun kontrolü hep bizdeydi. Bizi ancak bu şekilde durdurabilirlerdi.

Goal.com: Sence İspanya bir daha Dünya Kupası kazanabilir mi?

Casillas: İspanya her zaman katıldığı turnuvalarda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir takım. Ama hepimiz bir sonraki turnuvada 4 yaş daha yaşlanmış olacağız ve herşeyin bir sonu vardır. Genç oyuncularla tecrübelileri bir araya getirebilirsek bunu tekrarlayabiliriz.

Goal.com: Sence genç oyuncular büyüklerin kaldığı yerden devam edebilecek seviyede mi?

Casillas: Elbette. Mesela Fabregas hem çok genç hem de çok deneyimli. Bence o Xavi'nin rolünü üstlenebilir. Zaten en geç 2 yıl içersinde bunun olmasını bekliyorum. 2 yıl sonra takımın çoğu değişecektir.

Goal.com: Pek çok ödül kazandın, pek çok kupa kaldırdın. Bundan sonra da hedeflerin var mı?

Casillas: Elbette. Hem de çok fazla. Bir amacım olmasa emekli olurdum. Ligde bir kez daha şampiyon olmak istiyorum. Kral Kupası'nı ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyorum. Öte yandan Konfederasyon Kupası'nı kazanmak benim için farklı bir deneyim olabilir. Brezilya'ya eğlenmek için gideceğiz. Ama Konfederasyon Kupası'nı kazanmak Dünya Kupası'nı kazanacağımız anlamına gelmiyor. Bu yüzden oraya Brezilya'nın nasıl bir yer olduğunu keşfetmeye gidebiliriz.

Goal.com: Bunca başarıya rağmen ayakların hala nasıl yere basıyor? Sakin kalmayı nasıl başarıyorsun?

Casillas: Ben Madridliyim. Burada çevre çok geniş. Arkadaşlarım ve ailem bu durumda bana yardımcı oluyor.

Goal.com: Sence insanlar seni niye bu kadar çok seviyor?

Casillas: Çünkü ben maske takmıyorum. Neysem oyun. Çok genç yaşta şans buldum ve neredeyse tüm dünyanın gözü önünde büyüdüm. İnsanlar beni küçüklüğümden beri tanıyor.

Goal.com: Senden Real Madrid için de bir tahmin alabilir miyiz?

Casillas: Ben tahmin yapmayı sevmem. İşlerin yavaş yavaş ilerlemesini severim. Adımları yavaş yavaş atacağız. Çünkü yolumuz çok uzun.

Goal.com: Markımızın adı Goal.com olduğu için golle bir ilgili soruyla bitirelim. Sence şu ana kadar atılan en unutulmaz gol hangisi?

Casillas: İnsanların aklına öncelikle Maradona'nın golü geliyor olabilir. Ama ben Juan Antonio Senor'un 12-1'lik Malta galibiyetinde attığı golü seçerdim.