Forlan 'Altın Top' ödülünü değerlendirdi

2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği üstün performans ile ''Altın Top' ödülünü kazanan Diego Forlan ödüllerle ilgili açıklamalarda bulundu.

2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla Altın Top ödülünü kazanan Diego Forlan çok mutlu olduğunu söyledi.

Dünya Kupası'nda Uruguay'a hayat veren adam Diego Forlan, kazandığı Altın Top ödülünün ardından Goal.com'un İspanya Şef Editörü Sergio Aguilera'ya özel bir röportaj verdi.

Goal.com: Bu ödül sizin için ne anlam ifade ediyor?

Forlan: Bu ödül bir bireyin takımı adına aldığı bir ödüldür ve ben bunun tüm takıma verildiğini düşünüyorum. Bu ödül Dünya Kupası'nda yer alan takımımıza verildi.

Goal.com: Bu ödülü kazanmak için ne gibi artıların olduğunu düşünüyorsun? Diğerlerinin yapmadığı neleri başardın?

Forlan: Ben oynamaya çalıştım. Ben bu ödülü kazanmam ya da kazanmamam gerektiğini söyleyecek kişi değilim, ama iyi oynamaya çalıştım ve bunu başardım. Açıkçası bir forvet olarak goller atmaya uğraştım. Takımım için elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu ödülü kazanmak olağanüstü bir şey, fakat en önemlisi takımın iyi olması.

Goal.com: Tahmin ediyorum ki Dünya Kupası'nda aldığınız derece sürpriz oldu ve siz de bu başarıyı beklemiyordunuz. Ayrıca aldığın bu ödül de ikinci bir sürpriz oldu.

Forlan: Evet, açıkçası bende bu ödülü kazanmayı beklemiyordum. Bu ödülü kazanma ihtimalimin olduğunu düşünüyordum, fakat Dünya Kupası finalinde yer alamamıştım. Final maçını oynayan oyuncuların biraz daha şanslı olduğuna inanıyordum. Sonra bu ödülü kazanmak gerçekten büyük sürpriz oldu.

Goal.com: Diğer ödülleri kazanan Thomas Müller ve Iker Casillas hakkında neler düşünüyorsun?

Forlan: Müller çok yetenekli bir genç oyuncu ve iyi bir turnuva geçirdi. Ayrıca takımı adına çok önemli gollere imza attı. Iker'e gelirsek, onu zaten biliyoruz di mi? Çok iyi bir kaleci, bütün önemli anlarda o iş başında.

Goal.com: Açıkça, gösterdikleri harika performans ve adil bir seçimle Müller ve Casillas bu ödülü kazandı.

Forlan: Bu bir gerçek. İkisi de bölgesinin en önemli ismi, ama takımın kalan parçalarının da onlara yardım ettiğini unutmamak gerekir.

Goal.com: Dünya Kupası'ndan Uruguay adına hangi hatıralar kaldı?

Forlan: Oynadığımız oyunla, o anı yaşayış şeklimizle ve Uruguay için taşıdığı önemle bizim için harika bir Dünya Kupası oldu. Bu bizim için en önemli şeydi.

Goal.com: Peki unutamadığın bir an oldu mu?

Forlan: Güney Afrika'ya karşı oynadığımız,ilk galibiyeti aldığımız maç çok özeldi. Oynadığım oyundan mutlu olmuştum. Ev sahibine karşı tarihi bir zafer kazandık ve herşeyin ötesinde Uruguay'ın gücünü gösterdik.

Goal.com: Peki Uruguay'ın tarih yazacağına ne zaman inanmaya başladın? Daha fazlasını da yapabilir miydiniz?

Forlan: Evet. Çeyrek finale kaldığınızda, herşeyin iyi gittiğini gördüğünüzde, sonuna kadar gidebileceğinizi düşünmeye başlıyorsunuz.

Goal.com: Hollanda ile oynadığınız yarı final maçından ne gibi duygular kaldı?

Forlan: 2 gol birden yediğimiz 3 dakikalık bir an oldu ve bu bizi tam anlamıyla yıktı. O golleri attılar, o anın avantajını kullandılar ve kazandılar.

Goal.com: Bu başarıyı diğer turnuvalarda da tekrarlayabileceğinizi düşünüyor musun, mesela Copa America'da ya da Brezilya'daki Dünya Kupası'nda?

Forlan: Evet bunu düşünüyorum. Bu başarıyı sürdürebileceğimizi umuyorum. Fakat sadece biz kendimizi geliştirmiyoruz diğer ülkeler de geliştiriyor. Güney Amerika'da zor bir mücadele var, ve bu her zaman böyle devam edecek.

Goal.com: Uruguay'ın bu başarıyı tekrarlaması için neler gerekli?

Forlan: Tabarez'in görevine devam etmesi şart. Onun takımın başında olması bence en önemli faktör.

Goal.com: İspanya için neler düşünüyorsun? Onların başarısının sırrı ne?

Forlan: Çok kaliteli oyuncuları var, ve oynadıkları oyun harika. Her bölgede çok yetenekli ve birbirini anlayan oyunculara sahipler.

Goal.com: 2018 Dünya Kupası'na İspanya-Portekiz ikilisinin aday olması hakkında ne düşünüyorsun? Kişisel olarak, bu iki ülkede turnuvanın olmasını ister miydin?

Forlan: Evet, kesinlikle bu hoşuma giderdi. Açıkçası burada yapılacak bir turnuva hoş olurdu, çok iyi statlar var. Bu kadar uzun bir aranın ardından İspanya için de iyi olurdu.

Goal.com: Sitemizin ismi Goal.com, ve biz her zaman şunu sorarız: En çok beğendiğin golün hangisiydi?

Forlan: Aslında birçok var. Atletico Madrid'e Avrupa Ligi'ni kazandıran golüm çok önemliydi. Sonra Dünya Kupası'nda attıklarımda önemliydi, mesela Güney Afrika'ya ve frikikten Gana'ya attıklarım gibi. Çok fazla golüm oldu ama bunlar en önemlileriydi.