Anderlecht: 2 - Hajduk Split: 0

UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nda oynanan maçta Anderlecht, Constant Vanden Stock Stadı'nda Hajduk Split'i 2-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi G Grubu'ndaki bir diğer maçta Anderlecht, Constant Vanden Stock Stadı'nda Hajduk Split'i ağırladı.

Maçtan önce Anderlecht 4 puanla üçüncü sıradayken, Hajduk 3 puanla son sırada bulunuyordu.

Maç oldukça hızlı başladı. Yaz döneminde adı Galatasaray'la sıkça anılan Jan Polak'ın şık volesi sağdan auta gitti ve Anderlecht sahasında öne geçme fırsatını kaçırdı. Derken 11. dakikada Tom De Sutter sol ayağıyla topu Hajduk kalesinin sol köşesinden ağlarla buluşturdu ve takımını seyircisi önünde öne geçirdi: 1-0. Hajduk golden sonra paniklese de toparlanmak istedi fakat ilk yarının sonlarında Anderlecht farkı ikiye çıkardı. 40. dakikada bu sefer Matias Suarez ceza sahası içinde topla buluştu, sağ ayağıyla yine sol köşeden topu ağlara göndererdi ve takımının ikinci golünü attı: 2-0. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıya Hajduk biraz ümitsiz başlasa da hırslıydı. Fakat yine de gol bulamadılar ve 60. dakikada Jozinovic'le Ibricic kenara gelirken, Tomasov ve Ljubicic'i oyuna alıp gol aramaya devam ettiler. Yine de konuk ekibin bu yoğun çabaları sonuç vermedi ve maç Anderlecht'in 2-0 üstünlüğüyle bitti.

Bu skorlarla G Grubu'nda oluşan durum ise şöyle: Zenit 18 puanla lider, Anderlecht 7 puanla ikinci olarak gruptan çıktı. AEK 7 puanla 3. sırada kalırken, Hajduk da 3 puanla grubu sonuncu bitirdi.