AEK Atina: 0 - Zenit: 3

UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 5 maçı da kazanan Rus temsilcisi Zenit deplasmanda AEK Atina'yı 3-0 mağlup ederek gruplarda 6 maçta 6. galibiyetini elde etti.

UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nda Zenit St. Petersburg, Spyros Louis Stadı'nda AEK'ya konuk oldu.

Bu maça kadar oynanan 5 maçtan 15 puan toplayan Rusya temsilcisi gruptan çıkmayı garantilemişken, AEK maçtan önce 7 puanla grupta ikinci sırada bulunuyordu.

İki takım da uzun süre boyunca birbirlerine topa sahip olmada açık şekilde üstün gelemediler. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarının sonlarına doğru 40. dakikada AEK oyuncusu Ignacio Scocco, Aleksandar Lukovic'in müdahalesiyle Zenit ceza sahası içinde yerde kaldı ve hakem penaltı verdi. Bu pozisyonda Lukovic sarı kart gördü. Penaltıyı Ismael Blanco kullandı, fakat Arjantinli golcü topu üstten auta attı ve büyük bir fırsatı harcadı. Nitekim bu pozisyonun cezasını Zenit 44. dakikada kesti. Alexander Bukharov uzak mesafeden sol ayağıyla çektiği şutla topu AEK kalesinin sağ alt köşesine gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1. İlk yarı bu skorla bitti.



İkinci yarıya kendi seyircisi önünde en azından bir puan almak isteyen AEK daha hırslı başladı. Yunan temsilcisi, ikinci yarının başında Scocco'yla bulduğu pozisyonlardan gol çıkaramadı. 54. dakikada AEK Burns-Gkentsoglou değişikliği yaparak maça ortak olma çabalarına bir yenisini ekledi fakat bu da işe yarar gözükmedi. Uzun süre ortada giden maçın 67. dakikasında Alessandro Rosina ceza sahası içinde sol ayağıyla topu sol köşeye gönderdi ve farkı ikiye çıkardı: 0-2. Kalan dakikalarda AEK'in direnci iyice kırılmıştı. 88. dakikada Igor Denisov topla buluştu ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderip maçın sonucunu ilan eden golü attı: 0-3.