Talimatlara Aykırı Menajerlik Ve Ulusal Kulüp Lisans Toplantısı Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen "Talimatlara Aykırı Menajerlik" ve "Ulusal Kulüp Lisans Sistemi" konulularını kapsayan toplantı İstanbul Wow Otel'de başladı.

Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig kulüplerinde görev alan üst düzey profesyonel yöneticilere yönelik düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğan yaptı.
Arıboğan, "Türkiye Futbol Federasyonu kulüpleri en önemli paydaş olarak görüyor. Bilgilendirme seminerinin ana konularını uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, 2011-2012 sezonunda hayata geçecek olan 'Ulusal Kulüp Lisans Sistemi' ile Mart 2010'da hayata geçirilen 'Futbolcu Temsilciliği Talimatı' oluşturulmuştur" dedi.
Arıboğan ayrıca FİFA Lisansı olmayan menajerlerle işbirliği yapılmasına Futbol Federasyonu olarak karşı olduklarını söyleyerek "Yakından takip ettiğiniz üzere, talimatlara aykırı olarak menajerlik faaliyetinde bulunan aktif sporcu ve antrenörler konusunda, Türkiye Futbol Federasyonu olarak çok ciddi bir çalışmamız söz konusu. Hem Savcılıklarla yürüttüğümüz işbirliği hem de Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen cezalar, kamuoyunun gündeminde yer almakta. Düzenli aralıklarla Kulüpler Birliği'nde kulüp
başkanları ile paylaştığımız bu konuda, kulüplerimizin, futbolcu ve teknik adamların talimatlara aykırı davranmamaları konusunda sizlerin de desteğine ihtiyacımız bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu olarak, FIFA lisansına sahip olmayan menajerlerle işbirliği yapılmasına kökten karşı olduğumuzu ve net duruşumuzu bir kez daha vurgulamak isterim" dedi.
Kararlı çalışmalara devam edeceklerini de dile getiren Arıboğan, "Adı şike, bahis ve talimatlara aykırı menajerlik konusuna karışanları ayırmayı sürdüreceğiz. PFDK'nın en son geçtiğimiz Perşembe günü 3. Lig ekiplerinden bir kulübümüzün 2 yöneticisine şikeden dolayı verdiği 1'er yıllık hak mahrumiyeti de bu konudaki kararlılığımızı ortaya koyuyor. 6 aylık titiz bir çalışma sonucunda hazırlanan ve çok önemli değişikliklerle Mart ayında yürürlüğe giren Futbolcu Temsilci Talimatı, Türk Futbolu'ndaki çok
önemli bir yarayı kapattı. Avrupa'nın en büyük beşinci futbol ekonomisine sahip bir ülkeye yakışır. Bu talimat ile birlikte kulüplerimiz sadece lisanslı futbolcu temsilcileri ile çalışacak" dedi.

YENİ SEZONDA 'ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ' GELİYOR
Arıboğan konuşmasını "Bugün ayrıca, gelecek sezon hayata geçecek Ulusal Kulüp Lisans Sistemi'nin nihai halini ilk sizlerle paylaşacağız. Açıkçası TFF Yönetim Kurulu olarak bu çalışmaya özel önem veriyoruz. UEFA'nın 53 üyesi içinde bu sistemi hali hazırda uygulamayan 8 ülkeden biri olan Türkiye de yeni sezonda artık bu listeden çıkacaktır. Mali, Sportif, Personel/İdari, Hukuki ve Altyapı konu başlıklarını içeren bu sisteme 2.Lig'i de ekleyerek toplam 72 takımı dahil edeceğiz. Türk Futboluna 10 yıl
kazandıracak bu köklü çalışmaların hayata geçmesinde bizler kadar sizlerin de emeğinizi ve desteğinizi bekliyoruz " şeklinde sürdürdü.
Öte yandan Arıboğan'ın konuşmasının ardından hukuktan sorumlu TFF Yönetim Kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu da katılımcıları, Mart 2010'da önemli değişikliklerle yürürlüğe giren "Futbolcu Temsilciliği Talimatı" ve 2011-2012'de uygulanmaya başlanılacak "Ulusal Kulüp Lisans Sistemi" konusunda bilgilendirdi.