Burak Yılmaz: Trabzonspor camiası bana güveniyor

Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Burak Yılmaz, Trabzonspor'daki başarısının sırrını açıkladı.

Trabzonspor'un yıldızı Burak Yılmaz, sabah.com.tr'ye konuştu. Golcü futbolcu "3 büyüklerden Fenerbahçe hâlâ bizim kadar şanslı" dedi, "Allah korusun kırılgan bir takımız, seri mağlubiyetler alabiliriz" uyarısı yaptı.

Burak Antalyaspor ve Manisaspor'dan sonra seni ilk kez golcü kimliğinle görüyoruz. Neden Beşiktaş ve Fenerbahçe'de başarılı olamadın da Trabzonspor'da bu performansı yakaladın?

Trabzonspor'da bir hoca var, beni seviyor, bana inanıyor ve bana sahip çıkıyor, aynı şekilde camia da öyle ama Fenerbahçe'deyken bir hoca vardı (Aragones) ne beni görüyor, ne bana inanıyor, ne de sahip çıkıyordu, Fenerbahçe camiası da öyle, bana hiçbir şekilde güvendiklerini hissettirmiyorlardı, bu fark, aradaki performans farkını da sağladı.

Ama bu işin psikolojik kısmıydı. Bir de taktik kısmı var, o da şu: ben Beşiktaş ve Fenerbahçe'de hep sağ kanatta, çizgide, orta yapan pozisyonda görev aldım, Antalyaspor, Manisaspor ve Trabzonspor'daysa forvet oynadım. Şenol Güneş hocam burada bana forvette oynama görevi veriyor, kanatta çizgiden ziyade, içeri giren, Umut'u tamamlayıcı bir roldeyim. Bu görev de gol atmamı sağlıyor.

Tabii ben bu pozisyonda ilk oynarken de goller kaçırdım ama hocam bana görev vermeyi sürdürdü, bana inandı ve ben de gol vuruşlarımı geliştirerek, daha fazla pozisyona girerek, gol yapmaya başladım.

Üç büyüklerden bir tek Fenerbahçe size yakın ama onlar bile tam 9 puan geride… Trabzonspor ligin ilk yarısında bu kadar büyük bir farkla liderliği bekliyor muydu?

Bu kadar büyük bir farkı beklemiyordu, kimse beklemezdi zaten. Ama hala Fenerbahçe'nin çok büyük şampiyonluk şansı var, 3 büyükler içerisinde bana göre Fenerbahçe'nin şansı en az bizim kadar var. Çünkü Fenerbahçe geçen sezon son hafta kaçan şampiyonluğun acısını çıkartmak istiyor, iyi bir takımları var, bazı kötü dönemler geçiriyor olabilirler ama bu yarışı bırakmayacaklar, en ciddi rakibimiz Fenerbahçe.

İkinci yarının ikinci haftası Fenerbahçe ile maçınız var... O maç ne olur bilmiyorum ama Fenerbahçe peş peşe galibiyetler alabilecek kapasitede, alırlarsa şampiyonluktan uzaklaşmazlar, Allah korusun biz de kırılgan bir takımız, peş peş mağlubiyetler alabiliriz, bir mağlubiyet aldıktan sonra arka arkaya seri mağlubiyetler alabiliriz…

Trabzonspor geçtiğimiz sezonlarda umulmadık takımlara kaybederek şampiyonluğu kaybettiği dönemler oldu, bu sezon da olur mu korkusu var mı? Bu korku konuşuluyor mu Trabzon'da?

95-96 sezonunda kaçan şampiyonluk burada hala konuşuluyor, bunu herkes konuşuyor ama bunu yaşamış bir camia olarak bu tür olaylardan ders çıkarıp, böyle bir hataya bir daha düşmemek gerek. Bizim şu anki takımımız için de stres söylentileri başladı ama açıkçası bizde kesinlikle stres yok, şampiyonluğa aç bir takım, aç bir şehiriz o yüzden bizim hedefimiz belli, kesinlikle şampiyonluk istiyoruz.