Alex Ferguson: Arsenal maçında defans hattımız süperdi

Günlerdir beklenen dev maçta Arsenal'i 1-0 yenerek rakibinin liderlik koltuğunu çalan Manchester United'da, Teknik Direktör Sir Alex Ferguson, bu galibiyete "muhteşem" defansları sayesinde ulaştıklarını söyledi.

Günlerdir beklenen dev maçta gülen taraf ManU oldu. Old Trafford'daki mücadelede Arsenal'i 1-0 yenen Kırmızı Şeytanlar, rakibini liderlik koltuğundan edip, Premier Lig'in yeni lideri de olmayı başardı. Maçın ardından yaptığı açıklamada oynanan futbolu değerlendiren Teknik Direktör Sir Alex Ferguson, bu galibiyete "muhteşem" defansları sayesinde ulaştıklarını söyledi.

Sky Sport'a yaptığı açıklamada, "Geri dörtlümük mükemmeldi, bu durumda kazanmak da daha kolay oluyor tabii. Arsenal gibi bir takımı yenebilmek için iyi oynamamız gerekiyordu ve takımımın da bu akşam bu iyi oyunu sergilediğini düşünüyorum, özellikle de maçın ilk yarısında.” diyen Ferguson, golü atan Ji-Sung Park'a da değinmeden edemedi. “Arsenal'e çok iyi bir gol attı ve olağanüstü bir form tutturmuş durumda. Ancak ne yazık ki 26 Aralık'tan itibaren yanımızda olmayacak. Asya Kupası nedeniyle yedi maç boyunca ayrı kalacak olmamız üzüntü verici.” ifadelerini kullanan tecrübeli çalıştırıcı, Rooney gibi yetenekli bir golcünün penaltıyı kaçırmış olduğuna da şaşırdığını belirtti.

Önümüzdeki hafta yapacakları Chelsea maçını da değerlendiren Ferguson, "Pazar günü Chelsea'yle zor bir maç oynayacağız, bu çok önemli bir maç. Formumuzun her geçen gün daha iyiye gittiği kanaatindeyim ve geri dörtlümüz bu şekilde oynamayı sürdürdükçe, şansıımız her zaman yüksek olacak." diyerek, bu maçı da kazanacaklarına inandığını söylemiş oldu.