Real Zaragoza: 1 - Real Madrid: 3

Real Madrid, Türk asıllı Alman oyuncusu Mesut Özil'in de bir gol attığı maçta Zaragoza'yı deplasmanda 3-1 devirdi.

İspanya La Liga 15. hafta mücadelesinde Real Zaragoza, La Romareda Stadı'nda Real Madrid'i ağırladı. Maçı Rafael Ramirez Dominguez yönetti.

Maçtan önce başkent ekibi 35 puanla ikinci sırada, Zaragoza ise 9 puanla 20. sırada bulunuyordu.

Sadece bir galibiyeti bulunan ve küme düşme adaylarının başında gelen Zaragoza güçlü rakibi karşısında en az bir puan parolasıyla sahaya çıktı. Fakat Real Madrid'in gücü de belliydi; Mor Menekşeler henüz 15. dakikada ev sahibi ekibe erken bir şok yaşattı. Marcelo'nun ara pasını güzel bir şutla sol ayağıyla kaleye gönderen Mesut Özil, takımını deplasmanda öne geçirdi: 0-1. Golle ümitleri kırılan Zaragoza cılız ataklarla durumu eşitlemeye çalışsa da Real Madrid onlara adeta top yüzü göstermedi. İlk yarının sonunda da fark ikiye çıktı. 44. dakikada Cristiano Ronaldo frikikten sol köşeye gönderdiği topu ağlarla buluşturdu: 0-2. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarı daha hızlı başladı. Henüz 47. dakikada Xabi Alonso'nun ara pasına hareketlenen Angel Di Maria sol ayağıyla topu ağlara gönderdi ve farkı üçe çıkardı: 0-3. Zaragoza'nın gardı artık iyice düşmüştü fakat mücadeleyi elden bırakmamaya gayret ettiler. 54. dakikada kazanılan penaltıyı Gabi gole çevirdi ve farkı ikiye indirdi: 1-3. Zaragoza bu golle ümitlense de Real Madrid işi sıkı tutmak niyetindeydi. Benzema bol bol pozisyona girdi fakat çerçeveyi bulamadı. Real Madrid kalan dakikalarda baskıyı artırıp Zaragoza kalesini abluka altına aldı. Zaragoza'nın ümitleri de gittikçe tükendi ve maç bu skorla bitti.

Bu sonuçla Real Madrid puanını 38'e çıkararak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna kuruldu ve 22.00'da başlayacak Barcelona-Real Sociedad maçını beklemeye koyuldu. Zaragoza ise 9 puanda ve 20. sırada kaldı.