Son dakika golü Bursaspor'a 3 puanı getirdi

Ligde zirve yarışını sürdüren Bursaspor, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı Kasımpaşa maçından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de 16. haftanın kapanış maçında Bursaspor, Bursa Atatürk Stadı'nda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Evsahibi takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta kazanan taraf 2-1'lik skorla Bursaspor oldu. Yoğun kar yağışı altında oynanan maçta Bursaspor'a galibiyeti getiren goller, 22'de Turgay ve 88. dakikada Tolga (KK)'dan geldi. Kasımpaşa'nın tek golü 14. dakikada Yekta'dan geldi.

Geçen hafta oynanan olaylı maçta Beşiktaş'a 1-0 kaybeden Bursaspor, bu hafta Kasımpaşa'yı kendi sahasında 2-1 mağlup ederek hem moral depoladı hem de zirve takibini sürdürdü. Ligdeki puanını 34'e yükselten Bursaspor önümüzdeki hafta Gençlerbirliği ile Başkent'te karşı karşıya gelecek.

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Bursaspor-Kasımpaşa maçı yoğun kar yağışı altında oynandı. Maçın başlamasına 2 saat kala başlayan kar yağışı aralıksız olarak devam ederken, stat görevlileri sık sık özellikle karla kapanan çizgileri açtı. Yağışın sürmesi üzerine orta alan ve ceza sahasının bulunduğu bölüme kömür tozu döküldü.

ZEMİN İLE SAVAŞ!

Karşılaşmaya baskılı başlayan taraf Bursaspor oldu. Özellikle uzun toplarla kendi yarı sahasından çıkmak isteyen Bursaspor, kanat organizasyonları ile rakip kaleye yüklenmeye başladı. Dikkatli Kasımpaşa savunması arasında pozisyon bulmakta zorlanan Sercan ve Turgay ikilisi yakaladığı pozisyonları ise gole çeviremedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen zemin dakikalar ilerledikçe top kayıplarını, pozisyon hatalarını da beraberinde getirdi.

İşte o anlardan birinde dakikalar 12'yi gösterdiğinde Ömer Erdoğan'ın yaptığı hatayı iyi değerlendiren Yekta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Golden sonra risk alarak daha fazla adamla rakip yarı alana yüklenen Bursaspor, Kasımpaşa'nın dirençli ve disiplinli oyun anlayışı karşısında pozisyon bulmakta zorlansa da bir karambol anı sonrasında 22'de Turgay ile golü buldu. Dakikalar ilerledikçe düşen tempo pozisyonu kısır, mücadele gücü yüksek bir maçı da beraberinde getirdi ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlik ile gitti.

DİREK İZİN VERMEDİ, TOLGA VERDİ...

Bursa Atatürk Stadı'nın karla kaplı zemini üzerinde iki takım futbolcuları birbirlerinden çok zeminle mücadele etmek zorunda kaldı. Bursaspor, ilk 45 dakikada hücumu daha fazla düşündü. Özellikle sol kanadı iyi kullanan yeşil-beyazlı takım, final paslarında fazla etkili olamazken, topu kontrol etmekte de bir hayli zorlandı. Konuk Kasımpaşa ise bu bölümde defans ağırlıklı bir oyun sergiledi. Hızlı hücumlarla ve uzun paslarla rakip kaleye gitmeye çalışan konuk takım, yakaladığı pozisyonları Gökhan Güleç ve Varela ikilisi ile değerlendiremedi.

Dakikalar ilerledikçe risk alarak daha fazla adamla hücum etmeye başlayan ve hatta Ömer Erdoğan'ı da santrfor bölgesinde kullanan Bursaspor, aradığı golü 88'de buldu. Ömer'in ceza sahasındaki etkinliği Kasımpaşa kalecisi Tolga'yı son dakikada hataya zorladı ve tecrübeli kaleci müsait durumda olmasına rağmen direkten dönen topu kontrol edemedi ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda skor değişmedi ve Bursaspor kritik haftayı 2-1'lik galibiyetle kapattı.

İLK 11'LER

Bursaspor: Ivankov, Mustafa Keçeli, Ömer, Serdar Aziz, Vederson, Svensson, Ergiç, Ozan İpek, Sercan, Batalla, Turgay

Kasımpaşa: Tolga, Keller, Ferdi, Sancak, Varela, Ergün, Hüseyin,Yekta, Merthan, Gökhan Güleç, Santos

MAÇIN CANLI ANLATIMI


91.dakika:Hakem Halis Özkahya maçı bitiren düdüğü çalıyor. Bursaspor kendi sahasında seyircisiz oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazanarak haftayı 3 puanla kapatıyor ve puanını 34'e yükseltiyor.
90.dakika:Kasımpaşa'da Varela rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
89.dakika:Kasımpaşa'da Oyuncu Değişikliği Çıkan oyuncu 24 numarayla Gökhan Güleç, Giren oyuncu 90 numarayla Bebbe...
87.dakika:GOOOOOLLLLL!!!!! Bursaspor kaleci Tolga'nın kendi kalesine attığı gol ile 2-1 öne geçiyor. Mustafa Keçeli sağ kanattan kaleye doğru ortasını yaptı top direkten döndü ve direkten dönen top kaleci Tolga'ya çarparak ağlarla buluştu.
86.Dakika :Kasımpaşa atağında Yekta ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top kaleci Ivankov'da kaldı.
84.dakika:Kasımpaşa atağında Varela sağ kanattan topla ceza sahası içine girdi, rakibini geçti şut açısı aradı ama kaleci Ivankov çıkarak topun sahibi oldu.
82.Dakika :Kasımpaşa atağında Varela ceza sahası içine hareketlenen Yekta'ya pasını verdi ama kaleci Ivankov zamanında çıkarak topun sahibi oldu
80.Dakika :Kasımpaşa'da Hüseyin Kala sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama hakem topun dışarıdan geldiğine karar verdi.
79.Dakika :Bursaspor atağında Ömer Erdoğan sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Tolga'da kaldı.
77.Dakika :Kasımpaşa atağında Hüseyin Kala ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top doğrudan kaleci Ivankov'a geldi.
76.Dakika :Bursaspor'da Turgay ve Kasımpaşa'da Merthan'ın tedavileri tamamlandı ve oyuna tekrar dahil oldular.
75.Dakika :Bursaspor'da Vederson ceza yayı üzerinden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve kaleci Tolga köşeden topu kornere çeldi
72.Dakika :Bursaspor atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Ömer Erdoğan müsait pozisyonda topa dokundu ama top az farkla yandan auta çıktı.
71.Dakika :Kasımpaşa atağında Sarmov ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Ivankov'da kaldı.
70.Dakika :Bursaspor atağında Bekir Ozan ceza sahası içine pasını verdi, Ömer Erdoğan hareketlendi ama kaleci Tolga çıkarak topun sahibi oldu.
68.Dakika :Bursaspor'da Ömer Erdoğan bu dakikalarda forvet pozisyonuna geçti.
67.Dakika :Bursaspor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 17 numarayla Batalla Giren oyuncu 6 numarayla Bekir Ozan
66.Dakika :Bursaspor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 9 numarayla Sercan Giren oyuncu 55 numarayla Stepanov
65.Dakika :Kasımpaşa atağında Hüseyin Kala ceza sahası içine havadan oynadı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
63.Dakika :Bursaspor atağında Svensson ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top yandan auta çıktı.
61.Dakika :Bursaspor atağında Ozan İpek sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Tolga'da kaldı.
60.Dakika :Bursaspor atağında Vederson sol kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.
59.Dakika :Bursaspor atağında Sercan sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Turgay Bahadır şut vurmak istedi ama savunma son anda araya girerek tehlikeyi önledi.
58.Dakika :Kasımpaşa atağında Valera sağ kanattan ceza sahası içine doğru pas vermek istedi ama savunmada Serdar Aziz araya girerek topu uzaklaştırdı.
57.Dakika :Bursaspor'da Ozan İpek rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
56.Dakika :Bursaspor'da kaleci Ivankov'un tedavisi tamamlandı ve maç devam ediyor.
55.Dakika :Bursaspor'da kaleci Ivankov bu dakikalarda sakatlandı ve tedavisi için maça ara verildi.
54.Dakika :Bursaspor atağında Sercan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Tolga'da kaldı.
52.Dakika :Bursaspor'da Batalla sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Sancak kafayla topu uzaklaştırdı.
51.Dakika :Bursaspor atağında Batalla sağ kanattan ceza sahası içine orta yapmak istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
50.Dakika :Bursaspor atağında Serdar Aziz kendi sahasından ileriye doğru uzun oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
48.Dakika :Kasımpaşa atağında Sarmov ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top kaleci Ivankov'da kaldı.
47.Dakika :Bursaspor atağında Ozan İpek sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
46.Dakika :Kasımpaşa hakem Halis Özkahya'nın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.
45.Dakika :Hakem Halis Özkahya ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 1-1 beraberlikle sona eriyor.
45.Dakika :Kasımpaşa atağında Gökhan Güleç sol çaprazdan topla birlikte ceza sahası içine girdi ama savunmada Serdar Aziz son anda araya girerek topu kazandı.
45.Dakika :Bursaspor'da Vederson sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Hüseyin Kala topu uzaklaştırdı.
44.Dakika :4. Hakem Hüseyin Sabancı ilk yarının sonuna 2 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
43.Dakika :Kasımpaşa atağında Sancak sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Ömer Erdoğan araya girerek topu kornere gönderdi.
41.Dakika :Kasımpaşa gole çok yaklaştı. Vederson ceza sahası içinde topu omuzuyla kaleci Ivankov'a vermek istedi top kısa düştü altıpas içinde Varela kafayla topa vurdu ama kaleci Ivankov kolay bir şekilde topun sahibi oldu.
40.Dakika :Kasımpaşa atağında Keller sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
39.Dakika :Bursaspor'da Vederson sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Tolga'da kaldı.
38.Dakika :Kasımpaşa'da Sarmov rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
37.Dakika :Bursaspor'da Turgay Bahadır bu dakikalarda sakatlandı ve tedavisi için maça ara verildi.
35.Dakika :Kasımpaşa atağında Gökhan Güleç sol çaprazda ceza sahası içinde kaleye şut vurmak istedi ama savunmada Ömer Erdoğan araya girerek topu kaleci Ivankov'a kazandırdı.
34.Dakika :Bursaspor atağında Mustafa Keçeli ceza sahası içine doğru uzun oynadı, Turgay Bahadır hareketlendi ama hakem ofsayt kararı verdi.
33.Dakika :Kasımpaşa'da Yekta ofsayt pozisyonunda kaldı.
32.Dakika :Bursaspor atağında Vederson sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.
30.Dakika :Bursaspor atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
29.Dakika :Bursaspor'da Vederson sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Serdar Aziz yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.
27.Dakika :Bursaspor gole çok yaklaştı. Vederson sol çaprazdan kaleye sert vurdu ve top üst direğe çarparak auta çıktı.
26.Dakika :Kasımpaşa atağında Ergün ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top savunmada Serdar Aziz'de kaldı.
25.Dakika :Bursaspor'da Sercan ceza sahası içine atılan topa şut denedi ama hakem öncesinde Sercan için ofsayt kararı verdi.
23.Dakika :Kasımpaşa'da Gökhan Güleç sağ kanatta ofsayt pozisyonunda kaldı.
22.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Bursaspor Turgay Bahadır'ın attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.
21.Dakika :Bursaspor'da Batalla sol kanattan serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve kaleci Tolga son anda üstten topu kornere çeldi.
20.Dakika :Kasımpaşa atağında Varela ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama savunmaya çarpan top uzaklaştı.
18.Dakika :Maç şu anda kar yağışı altnda oynanıyor ve futbolcular pas yapmakta zorlanıyor.
17.Dakika :Bursaspor'da Batalla sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Ömer Erdoğan kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.
16.Dakika :Bursaspor atağında Ozan İpek ceza sahası içinde topla buluştu, dönerek dar açıdan kaleye şut denedi ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.
15.Dakika :Bursaspor atağında Ozan İpek sol çaprazdan topla ceza sahası içine girmek istedi ama savunmada Merthan araya girerek topu uzaklaştırdı.
14.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Kasımpaşa Yekta'nın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Hüseyin Kala sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi, savunmada Ömer Erdoğan topu ıskaladı ve altıpas içinde Yekta gelişine şutunu vurarak topu ağlara gönderdi.
13.Dakika :Bursaspor'da Vederson sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Ömer Erdoğan yükseldi kafayı vurdu ama hakem öncesinde Ömer Erdoğan'ın faul yaptığına karar verdi.
12.Dakika :Bursaspor atağında Serdar Aziz kendi sahasından ileriye doğru uzun oynadı ama savunma topu taca gönderdi.
11.Dakika :Kasımpaşa'da Yekta'nın taç atışıyla maç tekrar başladı.
9.Dakika :Şu anda maçta sahanın temizlenmesi için ara verildi.
7.Dakika :Bursaspor atağında Turgay Bahadır orta alanda topu aldı, ceza sahası içine doğru yöneldi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
5.Dakika :Bursaspor atağında Ozan İpek sol kanattan topla ilerledi, Batalla'ya pas vermek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
3.Dakika :Bursaspor atağında Vederson sağ kanattan ortaladı ceza sahası içinde Serdar Aziz'in kafa vuruşunda top auta gitti.
2.Dakika :Kasımpaşaspor'da Merthan ortasahadan uzun pasında Sancak ofsayt pozisyonunda yakalandı.
1.Dakika :Karşılaşma Bursaspor'dan Sercan'ın vuruşuyla başlıyor.