Trabzonspor, İlk Yarıyı Lider Tamamlamayı Garantiledi

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 16

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında yaklaşık 60 bin taraftarının önünde oynadığı maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yenerek, ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamaya garantiledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bordo-mavili taraftarların maça gösterdikleri ilgiden dolayı memnun olduğunu belirterek, rakibin sert futboluna rağmen kazandıklar için mutlu olduğunu söyledi. Taraftarların kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Güneş, "İstanbul'da bize karşı müthiş bir sevgi vardı. Taraftarımız burada bize çok büyük destek verdi. Maça iyi başladık ve golü bulduk. Rakibin kapanıp kontratağa çıktığını
biliyorduk. İlk yarıda rakibimiz sinirlenmeye ve oyun sert geçmeye başladı. İlk golün ardından kaçan gollerimiz vardı. Sert bir maç oldu. Rakibimiz iyi bir takımdı. Bugün sert oynadılar. Faullü hareketler vardı. Bu bizi üzdü. İki oyuncumuz cezalı duruma düştü. Kırmızı kartın olmaması bizi sevindirdi. Rakibimizin iyi takım olduğunu düşünüyorum. Ligin en başarılı takımlarından birisi. Bizi bu akşam futbolu değil, sertliği rahatsız etti. Colman'ın kayıpları oldu. Ona da müşterek oldu sert hareketler. Futbol
bu, beklenen performansın altında oynaya biliyor oyuncular" dedi.
Şampiyonluk yarışının uzun bir maraton olduğunu kaydeden Güneş, "Uzun vadede neler olacağı belli olmaz. Zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. Sıkıntıları yaşayabiliyoruz. Seyirci yoğunluğu ve onların destekleriyle kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Kazandığımız puandan çok oynadığımız futbolun kalitesi önemli" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2 gol atan Trabzonspor'un golcü futbolcusu Burak Yılmaz, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Burak, "Yaklaşık 60 bin taraftarımızın önünde kazandığımız için çok mutluyuz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Zor bir maç oldu, 1-1'den sonra biraz zorlandık ancak kaybedeceğimizi hiç düşünmedik. Bir yola baş koyduk, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyoruz'' dedi.
Burak, kazandıkları penaltının yüzde yüz penaltı olduğunun altını çizerek, maçta kendisine yapılan hareketin de yüzde yüz penaltı olduğunu sözlerine ekledi.
Bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Umut Bulut, taraftarlarının desteği ile kazandıkları ifade ederek, "Golden sonra zor dakikalar geçirdik ama galibiyet aldık. Penaltı pozisyonunda Serhat bana vurmasa, iyi vurduğum zaman gol olabilecek bir pozisyondu. Penaltı olmasaydı da son dakikaya kadar gol atacağımıza inanıyorduk. Yüzde yüz penaltıydı. Maçın içinde sertlik vardı" dedi.

AVCI: "PENALTI, HAKEM BÜLENT YILDIRIM'A HİÇ YAKIŞMADI"
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ilk yarıda kaptırdıkları bir topla yenik duruma düştüklerini, daha sonra oyunu dengeleyip, beraberlik golünü bulduklarını söyledi. Avcı, "Maçın 70. dakikasına verilen penaltı, hakem Bülent Yıldırım'a hiç yakışmadı. Bize olsa verir miydi? Biz 2008-2009 sezonundan beri 56 maçtır penaltı atmıyoruz. Buna benzer penaltılar verilecekse sabahtan akşama kadar penaltı verilir. Hocamız 45 metreden verdi penaltıyı. Penaltıdan sonra modumuz düştü ve
yenildik. Bu penaltılar, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe'ye olsa nasıl olur? Veya bu takımlar bu kadar zaman penaltı atamasa ne olur?" diye konuştu.
Avcı, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kendileri için 'Sert oynuyorlar' şeklindeki görüşüne katılmadığını, her iki tarafın da fauller yaptığını söyledi.Avcı, kendisinin de Karadenizli olduğunu, Trabzonspor'u tebrik ettiğini sözlerine ekledi.
Cihan, maçtan sonraki basın toplantısında yaptığı açıklamada, çok erken gol yediklerini belirterek, ''Ancak beraberliği sağladık. Sonra gol pozisyonlarımız vardı. İkinci golü yiyene kadar oyun dengede gidiyordu'' dedi.
Trabzonspor'un penaltıdan attığı golden sonra oyunu dengeleyemediklerini vurgulayan Cihan, ''Çok ucuz bir penaltı olduğunu söylüyorlar. Aynı pozisyon Trabzonspor ceza sahası içinde olsa hakem verir miydi? 3 haftadır kötü gidiyoruz. İlk yarının son maçını kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.
Cihan, Şenol Güneş'in sert oynadıkları yönündeki eleştirisi için ise ''Sert oynamak zorundayız, sert bir maç oldu. Ama kasti tekmeler, art niyetli pozisyonlar hiç olmadı. Futbolun içinde olan sertlik vardı'' şeklinde konuştu.
Mahmut Tekdemir ise son 3 haftadır, bireysel hatalardan goller yiyerek yenildiklerini söyledi.

ŞENER: "ŞAMPİYONLUK İÇİN HENÜZ ERKEN. AYAĞIMIZ YERE SAĞLAM BASMALI"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ise maça yoğun ilgi gösteren taraftarlara teşekkür ederek, şampiyonluğu konuşmanın henüz çok erken olduğunu belirterek, "Henüz ligin ilk yarısı bitmedi. Şampiyonluk için henüz erken. Ayağımız yere sağlam basmalı" diye konuştu.
Transfer konusundaki bir soru üzerine Şener, "Hocamızdan liste bekliyoruz. Henüz bir görüşme olmadı. Ama ihtiyaç olursa gerekli transferleri yapacağız" ifadelerini kullandı.
Şener, Trabzon'da 20 bin taraftara oynarken, İstanbul'da 60 bin taraftara oynamanın inanılmaz olduğunu sözlerine ekledi.