Mamadou Niang: Uzun yıllar Fenerbahçe'de kalacağım

Attığı goller ve takıma katkısıyla kısa sürede Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olan Mamadou Niang, FIFA'ya ilginç açıklamalar yaptı.

Marsilya ile arasında her zaman iyi ilişkiler olduğunu belirten Senegalli oyuncu, “Yeni kulübüme kısa sürede alıştım. Marsilya’nın çok kötü gittiğine inanmıyorum. İyi işler yapıyorlar. Kulüple aramda iyi ilişkiler var. Fenerbahçe forması giyiyorum ama her zaman bir Marsilya taraftarı olarak kalacağım” dedi.

PSG-Marsilya derbisiyle Galatasaray-Fenerbahçe derbisini kıyaslayan yıldız oyuncu, “Fransa’da taraftarların deplasman maçlarına gitmesine izin verilmiyor. Buna üzülüyorum. Türkiye’de tansiyonun Fransa’ya oranla daha yüksek olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Marsilya’da çok ateşli bir taraftar kitlesine sahip. Ama Türkiye’de taraftarın takıma katkısı daha fazla. Türkiye’de taraftarın sesi daha gür çıkıyor” diye konuştu.

Aykut Kocaman’ın taktik anlayışı ve Türkiye’deki geleceği hakkında gelen soruya, “Hocamızın katı bir savunma anlayışı var. Ama defansif bir oyun sergilememizi istemiyor. Topla sürekli oynamamızı ve hücumda etkili olmamız da onun için çok önemli. Fenerbahçe’yle 4 yıllık sözleşme imzaladım. 8 golle ilk sezonuma da iyi başladım. Burada takıma katkım ve başarılarım takdir ediliyor. Futbolda kesin cümleler kurmamak lazım. Ama uzun süre Türkiye’de kalabilirim” cevabını verdi.

Ballon D’Or adayını da açıklayan Niang, “Xavi, Iniesta ve Messi bu ödülü sonuna kadar hak eden isimler. Ama benim favorim Messi. Ödülü onun alacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.