Galatasaray'ın yıldızı Elano, Santos takımıyla anlaştı

Galatasaray, Brezilyalı yıldız futbolcu Elano'nun Santos kulubüne transfer olduğunu açıkladı.

Elano Santos'taM.City’den büyük umutlarla 7 milyon Euro’ya transfer edilen Elano, 2.9 milyon Euro karşılığında Santos’a satıldı. Sambacı ayrıca bu sezonki tüm alacağı olan 2.7 milyondan da vazgeçti.

G.SARAY kan kaybetmeye devam ediyor. Misimovic’in kadro dışı bırakılmasıyla başlayan operasyon, şimdi de Elano ile devam etti. 2 yıl önce 7 milyon Euro karşılığında Manchester City’den transfer edilen ancak beklentileri karşılayamayan Sambacı, 2.9 milyon Euro karşılığında futbola başladığı Brezilya ekibi Santos’a transfer oldu. Önceki yıllarda devre arasında yaptığı transferlerle dikkat çeken G.Saray bu kez elden oyuncu çıkarmaya başladı.

MALİYETİ 11.5 MİLYON EURO!

G.SARAY’IN resmi sitesinden yapılan açıklamada Brezilyalı oyuncunun bu sezonki 2.7, toplamda ise 9.1 milyon Euro’luk alacağından vazgeçtiği ve Santos’un yolunu tuttuğu açıklandı. Ayrıca Brezilya ekibinin Elano’yu 31 Aralık 2012 tarihine kadar aldığı ücretin fazlasına başka bir kulübe satması halinde ise elde edilecek kârın yarısı da sarı-kırmızılı kulübün kasasına girmiş olacak. Geçen sezon 3.5 milyon Euro’yu, bu yıl ise 1 milyonu cebine indiren Elano’nun bugüne kadar bonservisiyle birlikte G.Saray’a maliyeti ise 11.5 milyon Euro’yu buluyor.

Bilindiği gibi eski Fenebahçeli Edu Dracena da, geçtiğimiz günlerde Brezilyalı yıldızı formasını giydiği Santos’a çağırmıştı.

Baros devreyi kapattı

Arda sevincinin hakim olduğu sarı-kırmızılılarda, golcü Milan Baros’un yeniden sakatlanması ise moralleri alt-üst etti. Beşiktaş derbisinin son 10 dakikalık bölümünde şans bulan ve ayağına aldığı darbeyle yeniden sakatlanan Çek yıldızın sağ arka adalesinde darbeye bağlı birinci derece zorlanma olduğu tespit edildi.

Tedavisine başlanan tecrübeli forvetin ilk devreyi kapattığı öğrenildi. Eski sakatlığının nüksetmesinden korkan teknik heyet Çek yıldızı bugün bir kontrolden daha geçirecek ancak golcü oyuncu kalan 3 maçta da forma giyemeyecek. Hagi böylece ‘9’ numarasını 10 dakika oynatmanın bedelini çok pahalıya ödedi.