Trabzon'da 'Futbolun Gerçekleri' Paneli

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi tarafından, ''Futbolun Yeni Gerçekleri'' konulu panel gerçekleştirildi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen, ''Futbolun Yeni Gerçekleri'' konulu paneline, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzonspor Futbol Koordinatörü ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, Galatasaray ve A Milli Takımı eski kaptanlarından Hakan Şükür, Trabzonspor'un ve A Milli Takımın evski oyuncusu Hami Mandıralı ve TRT Spor Spikerlerinden Levent Özçelik konuşmacı olarak katılırken. Paneli Türkiye Spor Yazarları (TSYD) Trabzon Şube Başkanı İhsan
Öksüz yönetti. Panele Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Özen, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor Asbaşkanı Hasan Yener ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile birlikte bir çok davetli katıldı.
Trabzonspor Futbol Koordinatörü Özkan Sümer futbol kulüplerinde yöneticiliğin çok önemli bir görev olduğunu belirterek, "Bir yönetim kurulu transferi bilmiyorsa, diğer bildikleri hiçbir işe yaramaz. Sportif başarı her şeyden önce gelir. Diğer bütün çalışmalar sportif başarılara bağlıdır. Aklın ve bilginin kullanılmadığı yerde başarı olmaz" dedi.

HAKAN ŞÜKÜR: "DİK DURMAYI İLKE EDİNDİM"
Galatasaray ve A Milli Takımın eski kaptanlarından Hakan Şükür ise Türkiye'de bazı futbolcuların çok çabuk kahraman ve yıldız yapıldığını ifade ederek, "Daha sonra bu oyuncular başarısızlıklarda anında günah keçisi ilan ediliyor. Yönetici zihniyeti yanlış. Onlar kulüpleri değil kendi itibarlarını yönetiyorlar. Çok farklı insan guruplarıyla çalıştım. Çok zorluklar yaşadım. Futbolcunun antrenörün beğenmeme lüksü yok. Beğenmeyenleri kınıyorum. Günümüzün futbolcusuna öyle şartlar sunuluyor ki onlara futbolu
sevdirmek zor. Günümüz futbolu güce dayalı. Ülkemizde sistem yok. Doğaçlama futbol anlayışımız var. Kahramanlıkla vatan hainliğiniz arasındaki çizgi ince. Psikolojik faktörler var. Fizyoloji psikolojiye etki yapar. Türkiye'de 16 Bin antrenör var. Ayakta kalabilmek çok zor. Çünkü günahlarının birine ödetmeyi adet edinmiş bir zihniyet var. Restoranlarda takımların yerlerinin ve antrenörlerin belirlendiği yerlerde antrenör olmayı düşünmedim Yönetici Medya, ilişkileri birbirine girmiş. Dik duruşlu olmayı ilke
edindim" dedi.

HAMİ MANDIRALI: "TÜRKİYE GELEN YABANCILAR TÜRK OYUNCULARA ÖRNEK OLMALI"
Trabzonspor ve A Milli Takımın eski futbolcusu Hami Mandıra da Türkiye'ye gelecek olan yabancı oyuncuların genç futbolculara örnek olması gerektiğini, ifade ederek, "Futbol ailesi çok geniş. İçindeki insanların değerli olduğunu biliyoruz. Futbolcu yalnız insan kaderiyle baş başadır.Topluluk içine girdiğinde ekip oluyor. Günümüz futboluna bakıldığında çok değerli oyuncu çıkmıyor. Kendi jenerasyonumuz sokak futbolundan geldi. Türk futboluna damga vurduk. Mütevazi olduk. Futbolu yönetenlerden daha mantıklı
bilgiler almak istiyoruz. İnsanlar hep bizi mutlu azınlık zannetti. Kendi iç dünyamızda çektiğimiz acıları anlayamadı. Sevdiklerimizden uzak kaldık. Futbolcu bilgi becerisini camiası için kullanmalıdır. Herkesin ortak bir sevdası vardır. Benim sevdam Trabzonspor'dur. Benim Kimliğim Trabzonspor'dur. Dünya bakışım sadece Trabzonspor değildir. Futbolculuk zordur. Kişiliğiniz oturmuş olacak. Karakterimiz, kaderimiz olacaktır" diye konuşu.
Türkiye'nin yabancı futbolcu çöplüğü olmamasını isteyen Mandıralı şöyle konuştu:
"Gelenler gençlere örnek olsun. Hagi Galatasaray'a geldiğinde yaşlıydı ama gençlere örnek oldu. Dilimizi, dinimizi bilmeyen insanlarla ülke futbolunu temsil ettirirseniz sorun yaşarsınız. Bakın Şenol hoca ile dünya üçüncüsü olduk Bu başarıyı küçümsediler. 'Afrika takımlarını yenerek üçüncü olduk' dediler. Ama dünya şampiyonu olan takımlarda Afrika takımlarını yenerek dünya şampiyonu oldu" şeklinde konuştu.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Türkiye'nin spor alanında gelecekte daha çok etkin rol alacağını belirterek, spor'un, dostluk, sevgi ve barış olduğunu söyledi.
TRT spor spikerlerinden Levent Özçelik de konuşmasında, futbol ile medyanın birbirinden ayrılmaz iki parça olduğunu, ikisinin de birbirinden vazgeçemeyeceğini söyledi.
Panelden önce Trabzonspor eski asbaşkanlarından Kenan İskender, Hakan Şükür'ü genç takımdan itibaren takip ettiklerini ve transfer etmek için uğraştıklarını belirterek, ''Maalesef bunu gerçekleştirememiştik. Kısmet bugüneymiş. Hakan Şükür'ü transfer ediyoruz'' diyerek, Şükür'e sembolik olarak imza attırdı. Şükür de Trabzonluları çok sevdiğini Trabzon'da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Hakan Şükür daha sonra Bordo-mavili formayı giydi.
(GÖK-BÇ-BÇ-S)