Spor Toto 3. Lig

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Karsspor maçını kazanmak istiyor.

Teknik direktör Sertaç Küçükbayrak nezaretinde Karsspor maçının hazırlıklarını devam ettiren Sarı- kırmızılı takım, bugünkü antrenmanda yarım saha taktik ağırlıklı maç yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Ekrem Yeşil, "Takım olarak kötü günler geçiriyoruz. Kesinlikle bir şeyler yapacağız. Yönetimimiz alacağı kararlarla takımı tekrar eski günlerine getirebilir. Öyle de yapacağız. Her konu baştan ele alınacak. Kars deplasmanından kaza narak dönmek istiyoruz" dedi.
Geçen sezon 2. Lig'den düşen Büyükşehir Belediyespor, sezon öncesinde yaptığı transferler ve oluşturduğu kadro ile hedefini tekrar 2.Lig'e çıkmak olarak belirledi. 1.5 aylık hazırlık döneminden sonra lige fırtına gibi başladı ve ilk 4 maçını kayıpsız geçerek zirveye kuruldu. Deplasmanda Araklıspor (2-1) ve Gölcükspor'u (1-0), kendi sahasında da Zeytinburnuspor (4-2) ve Keçiörengücü'nü (1-0) mağlup eden Sarı-Kırmızılı takımda şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlanmıştı ki işler bir anda tersine döndü.
İlk 4 maçta topladığı 12 puanın yanı sıra 8 gol atıp 3 gol yiyen Büyükşehir Belediyespor, son 6 maçında 1 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlik alarak sadece 4 puan toplayabildi. Son 6 maçında 14 puan kaybederek lider Gaziosmanpaşa'nın 7 puan gerisine düşerken, bu periyotta 5 gol atıp 10 gol yemesi de acı tabloyu ortaya koydu.

RADİKAL ÖNLEMLER GÜNDEMDE
Son 6 maçtaki tek galibiyetini deplasmanda Kastamonuspor'dan 2-1 alıp yine deplasmanda Kırıkkalespor'la (1-1) berabere kalan Sarı-Kırmızılı takım, kendi sahasında Sancaktepe Belediyespor (1-0), Gaziosmanpaşa (2-1) ve Siirtspor'a (1-0), deplasmanda da Kırıkhanspor'a (4-1) yenilmekten kurtulamadı. İlk 10 haftadaki 4 yenilginin 3'ünü kendi sahasında alan Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda daha başarılı bir görüntü çizdi. 16 puanın 10'una deplasmanda ulaşırken, deplasmandaki 6 maçta 4 galibiyet,1
beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Puan kayıplarının devam etmesi yönetimi harekete geçirdi. Bazı futbolcuların kadro dışı bırakılması ve takıma ağır para cezası verilmesi de dahil olmak üzere radikal önlemler alınacağı öğrenildi.