Manavgat Evrensekipor'un Takım Otobüsüne Taşlı Saldırı

Bölgesel Amatör Lig 6

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta mücadele eden Manavgat Evrensekispor kafilesini taşıyan takım otobüsü, 68 Yeni Aksarayspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşma öncesinde taşlı saldırıya uğradı. Otobüs içerisindeki saldırı amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedilirken, futbolcular otobüsün koridoruna yatıp, başlarına malzeme çantalarını koyarak taşlardan korundu.
Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta mücadele eden Manavgat Evrensekispor geçtiğimiz haftasonu, deplasmanda oynadığı 68 Yeni Aksarayspor karşısından 1 puanla dönerken, maç öncesinde ve maç sırasında yaşanan istenmeyen olaylar maçın ve skorun önüne geçti. Maç öncesinde Manavgat Evrensekispor kafilesini kaldıkları otelden Aksaray Atatürk Stadı'na götüren otobüs stada 350-400 metre kala taşlı saldırıya uğradı. Futbolcular otobüsün koridoruna yatıp, başlarına malzeme çantalarını koyarak taşlardan korundu. Atılan
taşlar otobüsün tüm camlarını yerle bir ederken, genel kaptan Mahmut Coşkun'un kafasını sıyıran bir taş teknik direktör Sait Taş'ın göğsüne isabet etti. Otobüs kaptanının da atılan taşlardan nasibini aldığı saldırı sırasında cam parçaları genel kaptan Coşkun'un yüzüne ve kulağına isabet ederek yaralanmasına neden oldu.
Camları tamamen kırılmış bir otobüs ve korku filmini andıran bir olayın ardından stada gelen takım kafilesi maça çıktı.
Karşılaşma 68 Yeni Aksaray kalecisi Hüseyin'in penaltıdan ve Manavgat Evrensekisporlu oyuncu İbrahim Konuksever'in bulduğu golle 1-1 tamlanırken fotbolcular konakladıkları otele polis otobüsüyle döndü.
Stadyumda yaşanan olaylara müdahalede yetersiz kalan güvenlik güçleri, Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu'nun girişimlerinin ardından Manavgat kafilesini ve seyircileri korumaya alarak olayların daha da büyümesini önledi.

"ONLAR BİZE TAŞ ATTI BİZ ONLARI ÇİÇEKLERLE KARŞILAYACAĞIZ"
Aksaray caddelerinde ve soyunma odası girişinde yaşanan olayların arasında kalan Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut'ta karşılaşmayı şeref tribünü yerine taraftarlar arasında izledi. Barut, yaşananların ne spor ahlakına, ne de insanlığa ve Türk misafirperverliğine yakışmadığını belirterek "Oyuncularımız bu şartlar altında maça çıktılar ve farklı galip gelecekleri karşılaşmadan hakemin taraflı tutumu nedeniyle 1 puanla ayrıldı. Oyuncularımı, teknik heyeti ve taraftarlarımızı kutluyorum. Hakemlere de
hak veriyorum. Bize yapılanların en azından soyunma odası koridorlarında olan bölümlerine yani teknik heyet, idareci ve futbolcuların tehditlere maruz kaldığı bölümlerine şahit oldular. Korkmadan maç yönetmeleri mümkün değildi. Bütün bunlara rağmen oyuncularım sahada yüreklerini ortaya koyarak Manavgat'a 1 puanla döndüler. Bizi taşlarla karşılayanlara 2. devre oynanacak karşılaşmada Manavgatlının ne kadar misafirperver olduğunu gösterecek ve çiçeklerle karşılayacağız" dedi.