İzmir'de Ekim Ayının En Başarılı Kulübü Göztepe Seçildi

İzmir'de Ekim ayının başarılı futbolcusu, teknik direktörü ve takımı yarışmasının sonuçları belli oldu.

Hilton Oteli'nde İzmir Gücü Spor Vakfı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyona, Göztepe, Altay, Altınordu, İzmirspor, Menemen spor kulüplerinin temsilcileri katıldı. İzmir'in tek Spor Toto Süper Lig temsilcisi Bucaspor, etkinliğe katılmadı. Bucaspor'dan hiçbir temsilcinin katılmadığı toplantı, İzmir kulüplerinin sorunlarına çözüm arayışı sohbeti ile başladı. Konuşmasında İzmir kulüplerinin Avrupa'nın önemli kulüpleri gibi yapılanması gerektiğini belirten İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK)
Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, "Kulüplerimiz profesyonel çalışmalar yapmalı. İZVAK olarak kulüplerimize destek vermeye hazırız. Onların emrindeyiz. Hep beraber İzmir Futbolunun çıtasını yükseltmeliyiz" dedi.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar "Avrupa'nın önemli kulüplerine sponsor olabilecek kapasitede kurumlar var. Türkiye'de de, bizim futbolumuzda da büyük projeler hayal olmaktan çıktı. Maçlarımızı takip ediyorum. Ama görüyorum ki, bir ileri iki geri gidiyoruz. Direkt şampiyonluğa oynayacak takımları oluşturamıyoruz. Her şey ekonomik sıkıntılara bağlanmamalı. İstikrarlı yönetimlerimizin olması lazım. Daha önceki yıllarda yaptığımız gibi bir piyango
organizasyonu yapalım ve kulüplerimize destek olalım. Bu işi sadece EBSO yapsın derseniz olmaz. Bu İzmir'in projesi olmalı. Hep birlikte çalışmalıyız" şeklinde konuştu.
Kulübün borçlarından yakınan Altay Spor Kulübü Başkanı Ahmet Taşpınar, "Maalesef ki; her şey ekonomik güçsüzlüğümüzden dolayı kaynaklanıyor. Bizleri, iyi skorlara yönelik eleştirmek çok üzücü. Bizler de iyi yöneticilik için çaba sarf ediyoruz. Fakat ekonomik sıkıntılar büyük bir derdimiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir kulüplerinden uzaklaştığını gözlemliyoruz. Onun da desteğine ihtiyacımız var" dedi.
Büyük jüri toplantısının ardından Ekim ayının başarılı kulübü Göztepe seçildi. Ayın başarılı teknik direktörü olarak da Göztepe Teknik Direktörü Özcan Kızıltan seçildi. Göztepeli futbolcu Türker Demirhan ise ayın başarılı futbolcusu ödülünü aldı. 17 Ekim Pazar günü oynanan Altay - Güngören Belediyespor maçında sakatlanan rakip futbolcu Turgut Gönültaş'ın tedavisinden önce müdahale ederek sergilediği örnek davranışı nedeniyle Altay kalecisi Cenk Tekelioğlu'na da ödülünü verdi. Toplantıda ayrıca eylül
ayının en başarılı ekibi Göztepe, teknik direktör Özcan Kızıltan ve İlhan Şahin ödüllerini aldılar.