Fenerbahçe Kupaya Kötü Başladı

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda oynanan ilk karşılaşmada Ankaragücü, Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, iç huzura ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Ankaragücü'nü bu kadar düşmanı olduğunu işin içine girdikten sonra öğrendim. Sürekli camianın içine fitne-fesat sokuyorlar. Tamam maddi sorunlarımız var ama bunu futbolcularımızla hallettik. Hepsinin ödeme planları yapıldı. Sürekli Ankaragücü camiasını karıştırmaya yönelik haberler yapılıyor. Bir gazetede maça çıkmayacağımız yazıyordu. İşte çıktık ve kazandık. Ankaragücü benim
yada yönetimin takımı değil. Ankaragücü, Ankaralı'ların takımı. Bütün Ankara sahip çıkmalı. Bu takım daha önce istikrar olmadığı için başarılı olamadı. Herkes Ümit Özat'ın istifasını istedi. Biz ona inandık ve arkasında duruyoruz. Bugün de kazandık. Bazı gazeteci ağabeylerimiz Ümit Özat'a olan negatif bakışlarından dolayı değerli bir yöneticimizle görüşüp birbirlerine düşürmeye çalışıyor. Birliğe ihtiyacımız var. Biz, büyük bir camiayız ve camiamızı birleştirecek güçteyiz" dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Ankaragücü karşısında beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi. Buldukları golün avantaj yerine dezavantaj oluşturduğuna dikkat çeken Kocaman, "Bizim için beklenmedik bir skor oldu. İkinci yarıyı ele alırsak, beklenmedik bir oyun da oldu. Maça golle başladık, bu her zaman için bir avantajdır. Ancak bu avantaj, bizim için dezavantaj haline geldi. Oyuncularım maçı kazandığımızı düşündü. İkinci yarıda avantajımızı korumak ve farkı artırmak amacındaydık.
Ancak Ankaragücü attığı golle maça tutundu. İkinci golden sonra da bizi biz yapan ikili mücadele ile beraber oyun duygusundan uzaklaştık. 2. yarıdaki zayıf görüntümüz bizim için olumsuzdu. Kupada iddialı olacağız. Aldığımız bu mağlubiyeti, ilerleyen maçlarda alacağımız sonuçlarla lehimize çevireceğiz" diye konuştu.
Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Sedat Karabük, maça kötü başladıklarını ancak galibiyete inançlarının hiçbir zaman azalmadığını belirterek "Taktik olarak maça temkinli başladık. İlerleyen dakikalarda yavaş yavaş oyuna varlığımızı koyduk. Galip geleceğimize inanıyorduk. Kupadaki gruplarda ilk maçı kazandığımız için sevindik. Ayrıca 2-3 genç oyuncumuzu da kazandık. Her zaman söylüyoruz, biraz zamana ihtiyacımız var. İkinci yarıda oyuncuların arzusu bizleri mutlu etti" ifadelerini kullandı.
Ankaragücü'nün genç savunma oyuncusuu Uğur Uçar da soyunma odasına 1-0 mağlup girdiklerini belirterek, "İkinci yarı kontrolü ele aldık. Soyunma odasında hocamız bize güvendiğini ve 3-4 gol atacağımızı söyledi. Bu galibiyet bizim için önemliydi" dedi.
Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan ve etkili bir oyun sergileyen Mehmet Çakır, "Takım olarak çok iyi mücadele ettik. İkinci yarıda etkili olduk. Böyle bir galibiyete ihtiyacımıs vardı. Bu galibiyet morallerimizi yükseltti" diye konuştu.
Fenerbahce'nin genç oyuncusu Gökay İravul kupaya iyi başlamadıklarını ifade ederek, "Yediğimiz golden sonra kontrolümüzü kaybettik. İkinci yarıda rakip kontrolü ele aldı. Uzun süredir alınamayan bir kupa var. İyi bir başlangıç yapmak istiyorduk ama olmadı. Maçın başında heyecanlamıştım ama ilerleyen dakikalarda bu geçti" dedi.
Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Miroslav Stoch ise maçı iki bölüme ayırmaları gerektiğini belirterek, ''İlk 30 dakika i yi oynadık ve golü bulduk. Benim vuruşumda top direkten döndü, 2-0'ı yakalayabilseydik, maçı kazanabilirdik. İkinci yarı nedenini bilmiyorum ama iyi yaptığımız şeylerden vazgeçince kontrolü kaybettik ve bu skoru aldık" ifadelerini kullandı.
(EKO-BÇ-BÇ-S)