Madrid derbisinde gülen taraf Real Madrid oldu

İspanya Birinci Ligi La Liga'da 10. hafta karşılaşmasında Madrid derbisinde Real Madrid, Atletico Madrid'i 2-0 yenmeyi başardı.

La Liga'da 10. hafta karşılaşmalarında evinde Atletico Madrid'i ağırlayan Real Madrid, ezeli rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle mağlup ederek üst üste beşinci galibiyetini aldı.

Mücadeleye Real Madrid müthiş bir tempoyla başladı. 13. dakikada Di Maria'nın ara pasında savunmaya da çarpan top Carvalho'nun önünde kaldı. Portekizli savunma oyuncusu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi: 1-0.

15. dakikada bu kez savunmanın arkasına Gonzalo Higuain hareketlendi. Golcü futbolcu sol çaprazda topla buluştu ancak De Gea gole izin vermedi. 19. dakikada sağ kanatta ceza sahası çizgisi yakınında kazanılan serbest vuruşta Mesut Özil topun başına geçti. Son haftaların formda yıldızı sol ayağıyla uzak kale direğine yerden sert ve falsolu bir vuruşla golü buldu ve fark ikiye çıktı: 2-0.

29'da Casillas'dan dönen top Forlan'ın önünde kaldı ancak yıldız futbolcunun vuruşunda savunmaya da çarpan top kornere çıktı. İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca Real Madrid soyunma odasına 2-0'lık bir avantajla girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstün olan taraf ev sahibi ekipti. 47. dakikada Mesut'un çıkardığı topta ceza sahası içinde Higuain'in sol ayağıyla yaptığı vuruşta top direkten geri geldi. 68'de Reyes'in pasında topla buluşan Agüero'nun ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta top auta çıktı.

Mücadelenin geri kalan dakikalarında Real Madrid farkı artırabilecek pozisyonları yakalasa da bu fırsatlar değerlendirilemedi ve mücadele 2-0 sona erdi.

Real Madrid aldığı bu galibiyetle puanını 26'ya yükselterek haftayı liderlik koltuğunda kapatırken, Atletico Madrid ise 14 puanda kaldı.