İspanya'da haftanın maçı

La Liga'da 10. haftanın en önemli maçında Real Madrid ile Atletico Madrid kozlarını paylaşacak.

İspanya La Liga'da 10. haftanın en önemli maçında Real Madrid ile Atletico Madrid Santiago Bernabeu'da karşı karşıya gelecek. Saat 22:00'de başlayacak olan Madrid derbisi NTVSpor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun takımın başına geçmesinden sonra müthiş bir ivme yakalayan ve adeta çehresi değişen Real Madrid, bu sezon olağanüstü bir performans sergiliyor. Mourinho ile beraber Şampiyonlar Ligi ve İspanya La Liga'da henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Real, ligdeki son maçını tam 19 gol atarak kazandı.

Makine düzeninde işleyen bir sistem yaratmaya adım adım yaklaşan Jose Mourinho, Atletico Madrid maçından önce yaptığı açıklamada, "AC Milan karşısında oldukça üstün bir performans sergiledik. Oyuncularım ciddi anlamda bir efor sarfetti ancak bu Atletico karşısında vasat bir performans sergileyeceğimiz anlamına gelmiyor. Aksine biz bu tarz sıkışık maçlarda ne denli iyi bir takım olduğumuzu göstermek için ekstra bir şekilde mücadele etmeliyiz" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Milan ile 2-2 berabere kalarak 2. tura kalmayı garantileyen Real Madrid, Atletico Madrid'e ligde 11 yıldır yenilmiyor. İki takım arasında geçen sezonki iki maçı da 3-2'lik skorlarla kazanan Real Madrid, rakibine son olarak 1999'da 3-1 mağlup olmuştu. İki takım daha önce La Liga'da 145 kez karşılaştı. Bu maçların 79'unu Real Madrid, 35'ini Atletico Madrid kazandı, 31 maç da berabere bitti. Real Madrid 260 gol, Atletico 197 gol attı. Ligde 9. haftanın sonunda Real Madrid 23 puanla lider, Atletico Madrid 14 puanla 6. sırada.

Atletico'da hasta olan stoper Diego Godin ve cezalı Luis Perea forma giymeyecek. UEFA Avrupa Ligi'nde dün Norveç'te Rosenborg'u 2-1 yenen takımın yorgun olduğu belirtiliyor. Atletico Madrid'in Arjantinli forveti Sergio Agüero, ''Maçın zor olacağının farkındayız, ancak iyi bir takımımız var ve bir gün onları yeneceğimizi biliyoruz'' dedi.

Real Madrid'in yıldız oyuncusu Mesut Özil ise maçta Atletico'da en çok çekindiği ismin Uruguaylı Diego Forlan olduğunu söyledi. Mesut, ''Forlan'a dikkat etmemiz gerekir, çünkü çok tehlikeli bir oyuncu. Çok sert şut atıyor'' diye konuştu.

Real'de son 4 lig maçında rakip ağları 10 kez havalandıran Portekizli forvet Cristiano Ronaldo da bu sezonun geçen sezondan farklı olmadığını belirterek, ''Ben hep aynı şekilde oynuyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Takıma yardım ettiğimi, takımın da bana yardımcı olduğunu düşünüyorum'' açıklamasını yaptı.

NTVSPOR / 22:00
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Ronaldo, Özil, Di María e Higuain.
ATLETICO MADRID: David de Gea - Filipe Luis, Ujfalusi, Dominguez, Diego Costa - Tiago, Reyes, Simao - Forlan, Agüero.