Güreşte Büyük Başarı

ASKİ Greko-romen Güreş Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finali'nde Rusya'nın Karalin Spor Kulübü'nü 5-2 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

Atatürk Spor Salonu'nda dün başlayan şampiyonada yarı finalde Bulgar rakibi Lovech'i eleyerek finale kalan ASKİ, finalde Rusya'nın Novosibirsk şehrinin dünyaca ünlü Karalin Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. İki takımın 7'şer güreşçisi mindere çıkarken ASKİ, Elcin Aliyev ve Fuat Aliyev'in aldığı galibiyetlerle 2-0 öne geçti. ASKİ'de Atakan Yüksel rakibine mağlup olurken, Şeref Tüfenk rakibini yenerek durumu 3-1 yaptı. Takım kaptanı Nazmi Avluca, rakibine mağlup olunca durum 3-2 oldu. Cenk İldem'in
galibiyetiyle şampiyonluğu garantileyen ASKİ, son maçta Rıza Kayaalp'in kazandığı maçla rakibini 5-2 yenerek şampiyon oldu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, aldıkları şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Çok mutluyuz. Bize bu mutluluğu yaşatan sporcularımıza teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Türk sporunun yanında olduk. Amatör sporlara desteğimizi sürdüreceğiz. Oyuncularımla gurur duyuyorum, mutluyum. Bu şampiyonluk Türk halkına hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak da, Türk güreşinin bir marka olduğunu ve şampiyonlukların bundan sonra da artarak devam edeceğini belirterek, en büyük hedeflerinin olimpiyatlarda başarılı olmak olduğunun altını çizdi.