Şenol Güneş: Kazanma adına bütün takım savaştı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısında kazanma adına bütün takım oyuncularının savaştığını söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısında kazanma adına bütün takım oyuncularının savaştığını söyledi.

Güneş, 2-0 galibiyetleriyle sona eren maçın ardından yaptığı değerlendirmede, çok iyi bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek, 'Çok zor bir rakiple zor maç oynadık. Lig her türlü sonuca açık bir lig. Bugün Konyaspor, Manisa'yı orada yendi. Biz Manisa'ya sahamızda yenildik. Peşin hükümle maçlara bakarsak yanılgıya uğrarız' dedi

Galatasaray'ın Fenerbahçe maçında olduğu gibi çok iyi oynadığını ifade eden Güneş, 'Hücumda oyuncu zenginliklerinde sıkıntı vardı. Pino'yu kontrol altına almaya çalıştık. Maçı ikinci yarı ortalarına taşırsak fizik olarak düşeceklerini düşündük. Son maçlarında böyle olmuştu. Bunu kullanmak durumundaydık. Maçı oraya kadar taşıdık. Bugün çok pozisyon üretemedik. Ama kazanma adına bütün takım oyuncuları savaştı. Seyirci desteği önemliydi. Oyuncuları tebrik ediyorum' dedi.

Şenol Güneş, Galatasaray'ın 10 puan geride olmasına karşın ligde favori takımlardan biri olduğunu kaydederek, 'Arda, Baros gibi oyuncular hücuma zenginlik katacaktır. Şu an 26 puandayız ama ligde şu andaki durumumuz önemli değil. Halen daha eksik görüyoruz. Galatasaray'da ikinci yarıda fizik olarak düşüş olması, sonradan giren oyuncuların hazır olmaması bizim lehimize oldu' diye konuştu.

Güneş, Bursasporlu futbolcu Ali Tandoğan'ın sakatlığından dolayı büyük üzüntü duyduğunu da ifade etti.

HAGI'NİN AÇIKLAMASI


Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi ise mağlubiyet sonrası konuşmanın kolay olmadığını ifade ederek, 'Ama futbol bu. Kazanabilirdik de bu maçı. Golleri bir kenarda bırakırsak bence sahada iyi işler yaptık. Gol pozisyonlarımız vardı. Bazıları açık ve net. En azından bana göre beraberlik hak etmiştik' dedi.

Rakiplerinin kendi sahasında iyi oynayan bir takım olduğunu kaydeden Hagi, 'Hata yaptığınız zaman hemen gol atabileceğini biliyoruz. Çalışmalarımız var, uzun yoldayız ve bu konuda çok fazla çalışmamız gerekiyor' diye konuştu.

Önlerinde oynayacakları birçok maçın bulunduğunu anlatan Hagi, şöyle devam etti:  'Tabii ki Galatasaray zirvede olmayı her zaman arzu ediyor. En iyi olmaya çalışacağız, ama bu konuda çok fazla çalışmamız gerektiğini söyleyebilirim. Ama bu akşam sahada birçok güzel şeyler gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum. Mağlubiyeti hiç sevmiyorum, hazmedemiyorum.' 

Hagi, Servet'in yaptığı hata konusunda kendisine yöneltilen bir soru üzerine, 'Ben tüm takım olarak değerlendiriyorum. Kazanmadığımız zaman da takım olarak bir eksik düşünüyorum. Hiçbir zaman bir oyuncuyu suçlamıyorum. Servet çok iyi bir maç çıkardı, çok fazla çalıştı. İki gol de atabilirdi. İyi işler de yaptı. Olabilecek bir durum' ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, maçın ikinci yarısında oyundan çıkan Misimovic'in soyunma odasına gitmesinin ise oyuncunun kendi tercihi olduğunu söyledi.