Fenerbahçe, Eskişehirspor'u 4 Golle Geçti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Eskişehirspor karşısında aldıkları 4-2'lik galibiyet ve ortaya koydukları mücadeleyle, ligin son 7 haftalık bölümüne iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Eskişehirspor karşısında aldıkları 4-2'lik galibiyet ve ortaya koydukları mücadeleyle, ligin son 7 haftalık bölümüne iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade etti.
Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, beraberlikler aldıkları Galatasaray ve Bursaspor maçlarının ardından kalan 7 haftada alabilecekleri en yüksek puanı almak amacıyla başladıkları mücadelenin iyi bir başlangıç olduğunu anlatarak, maçla ilgili özetle şunları kaydetti:
"Gaziantepspor maçını da buna eklemek lazım. Kalan maçları isteyen bir takım olarak başladı takımımız. Bu yıla has şeylerden bir tanesi kolay pozisyona girip kolay atıyoruz, buna yakın şekilde gol pozisyonu veriyoruz. Daha da önemlisi rakiplerimizin buldukları pozisyonları değerlendirme oranı yüksek oluyor. İkinci yarı tatsız bir sürprizle başladı. Her iki takım da 10'ar kişiyle başladı. Maçın biraz havasını da kaçırdı gibi bu durum. Eskişehirspor'un golü gelene kadar her iki takım adına yavan bir oyun
olmaya başladı. Yediğimiz golden sonra tekrar topu öne taşımaya başladık. Kalan maçlar öncesi biraz hızımızı artıracağına inanıyorum."
Lugano'nun devre arasında gördüğü kırmızı kartla ilgili yorumunda ise Fenerbahçe Teknik Direktörü, şunları söyledi:
''Maçtan sonra Lugano'yu görmedim. Devre arası soğuk bir duş oldu. Tam maçla ilgili konuşurken soyunma odasına haber geldi. Maçtan sonra görmedim, neler yaptığını açıkçası bilmiyorum. Bilmediğim konuda yorum yapmak istemiyorum. Hiçbir oyuncumun kolay kolay ihraç edilmesini isteyen birisi değilim. İhraç edilmemeliydi, tecrübeli bir oyuncu dikkat etmeliydi.''
Bilica'ya seyircinin gösterdiği tepkinin yerinde olmadığını ifade ederek taraftara seslenen Kocaman, şöyle konuştu:
''Taraftarımız en büyük desteğimiz, gücümüz. Bunu abartı yapmadan söylüyorum. Bu oyuncular formamızı giydikleri sürece, dünyanın en iyi oyuncuları diye bakmamız lazım. Hataları tamir edeceğimiz yer saha olmamalı. Fenerbahçe taraftarı sağduyusu yüksek bir taraftar. Umarım benim ve pek çok insanın da göstereceği ortak duygu ve düşünceye katılacaklarını düşünüyorum. Zor şeylerden birisini yaşadı. Ama hangimiz hata yapmıyoruz.''
Kocaman, Emre'nin sağ arka adalesinde kas yırtığı olduğunun söylendiğini, henüz durumunun tam olarak net olmadığını bildirdi.
Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex, maça golle başlamalarının oyunlarını olumlu etkilediğini ifade ederek, "Hata yaptığımız anlar da oldu. Genel olarak olumlu bir görüntü çizip, bu maçtan 3 puanla ayrıldık" dedi.
Taraftarın Bilica'ya yaptığı hatalar sonrasın tepki göstermesi ile ilgili olarak Alex, "Tepki göstermek taraftarın normal hakkı. Hata olduğu zaman da taraftar istediği şekilde tepkisini gösterebilir. Futbol bir hatalar oyunudur, Bilica da hata yaptı. Kendisi de hata yaptığının farkında önemli olan bu tip tepki geldiği zaman futbolcu ve takım arkadaşlarının tepkisi önemlidir. Bilica, kişiliğiyle birlikte mücadeleye devam etti. Takım arkadaşları olarak da kendisine destek vermeye çalıştık. Herkes hata
yapabilir, ben de hata yapabilirim hoca da futbolcular da hata yapabilir. Ama bunun üstesinden gelmek gerekir. Tepkiyi gösterirken de saha içinde futbolcuyu düşünmek gerekir" diye konuştu.
Alex, takımda Brezilyalı oyuncuların oynatılmadığı yönünde basında çıkan haberler ile ilgili olarak sorulan soruya da, "Brezilyalı futbolcularla ilgili olarak bu oyuncular bu takımın bir parçası, kontratları devam ediyor, antrenmanlarda çalışıyorlar, fırsat bulmaları halinde elinden geleni yapıyorlar. Bir futbolcunun takımda yer bulamadığı zaman üzülmesi doğal, normal. Zaten oynamadığı durumda üzülmezse anormal bir durum olur. Bu futbolcular oynamaz oynar hocanın bir kararı. Çalışmaya devam ediyorlar,
forma bulmak için elinden geleni yapıyorlar" şeklinde cevap verdi.
Transferi konusunda ise Alex, "Basında çıkan haberlere göre bu hafta itibariyle 7 takıma birden transferim gerçekleşti. Fenerbahçe'den ayrılırsam işsiz kalmayacağım. Fenerbahçe ile Mayıs ayına kadar kontratım sürüyor. Şu anda hiçbir takımla görüşmem olmadı. Her zaman önceliğim Fenerbahçe olacaktır. Düşüncem Fenerbahçe'nin başarısını üzerine kurulu. Mayıs ayına kadar da bir görüşme olmayacak" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'nin başarılı savunma oyuncusu Yobo da "Top bizdeyken topun arkasına geçen defans anlayışı iyi bir takımdı. Bunu kırmak için maçın daha ilk dakikasından itibaren seyircimizin de desteğiyle rakibin üzerine gittik. Hızlı da başladık golü de erken bulduk. Evimizde nasıl oynamamız gerektiğini göstermiş olduk. Belki daha farklı kazanabilirdik. Onların taktiğini iyi bertaraf ettiğimiz bir karşılaşma oldu" dedi.
Taraftarın Bilica'ya tepki göstermesi ile ilgili olarak, "İlk 11'de başlamamış bir oyuncu, o anlarda soğuk olmuş olabilir. Hepimizin başına gelebilecek bir durum. Defans oyuncusu olarak böyle olaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Hepimizin başına gelebilir" değerlendirmesinde bulundu.
Yobo, Sarı-lacivertli takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili bir soruya üzerine şunları söyledi:
"Mutlu olduğum sürece ve iyi oynadığım sürece Fenerbahçe'de kalma taraftarıyım. Benden de memnun kalınırsa kalma taraftarıyım. Şu anda görüntü iyi. Daha iyi olacaktır. Kalmak ya da gitmek sadece bağlı değil, kiralık olarak forma giyiyorum. İşler iyi giderse burada kalmaktan yanayım."

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen teknik direktör Bülent Uygun'un yerine Eskişehirspor'un başında maça çıkan antrenör Toprak Kırtoğlu, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, Uygun'un durumunun takımın konsantrasyonunu olumsuz etkilediğini söyledi. Maça 3. dakikada penaltıdan yedikleri golle 1-0 yenik başladıklarını belirten Toprak Kırtoğlu, "Ancak ilk yarıda maçı dengeledik, maç bize dönebilirdi. Takım olarak yanlış defans yapmamızın yediğimiz gollerde etkisi
oldu. Bu maçta iyi savunmayı beceremediğimiz için yenildik. Fenerbahçe'yi ve Gökhan Gönül'ü tebrik ediyorum" dedi.
Kırtoğlu, Sezer ve Lugano'nun devre arasında soyunma odasında kırmızı kart görmeleriyle ilgili soru üzerine, "Lugano çok profesyonel bir Güney Amerikalı. Sezer'e gelip arkasından tokat attı. Problemi başlatan Lugano'ydu, ama ikisini birden ihraç ettiler" diye konuştu.
Eskişehirspor takım kaptanı Koray Arslan, Lugano'nun ilk yarıda bir Fenerbahçeli oyuncu yerde yatarken devam ettiği için Sezer'e tepki gösterdiğini, ondan sonra da iki oyuncunun sarı kart gördüğünü belirterek, "Devre arasında soyunma giderken, Lugano arkadan gelip Sezer'i çekti ve aralarında münakaşa oldu. İkisi de kırmızı kart gördü, ama burada Lugano aktörse, Sezer yardımcı aktör" dedi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) iki oyuncuya vereceği cezayı merak ettiğini vurgulayan Koray, "Tünelde hiçbir şey yokken Lugano arkadan gelip çekiyor, duvara yaslıyor. Sezer de buna tepki vererek, Uruguaylı futbolcuyu ittirmiş. Sezer hayatında ilk defa kırmızı kart görmüş. İçeri girdi, duygusal anlar yaşandı" diye konuştu.
Karşılaşmayı da değerlendiren Koray, maçın başında yedikleri golle 1-0 geriye düştüklerini, ama sonra beraberliği sağladıklarını ifade ederek, "Devreyi 2-1 bitirebilseydik, ikinci yarı daha farklı olurdu. 3-1'den sonra 3-2'yi yakaladık. Ancak Alex, Türkiye'deki en iyi futbolcu, bugün de çok iyi şeyler yaptı. Onun kişisel becerisiyle bir gol daha yedik ve maçı 4-2 kaybettik" açıklamasında bulundu.
Koray ile birlikte basın toplantısına gelen Adem Sarı ise açıklama yapmadan basın odasından ayrıldı.