San Siro 90+4'te yıkıldı

Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. maçında iki dünya devi Milan ile Real Madrid karşı karşıya geldi.

San Siro Stadı'nda oynanan mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi. Milan'ın golleri 68. ve 78. dakikalarda Flippo Inzaghi'den geldi.Real Madrid'in gollerini ise 45. dakikada Gonzalo Higuain ve 90+4. dakikada Pedro Leon kaydetti.

Karşılaşma öncesinde Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, özellikle Flippo Inzaghi'den çekindiğini ifade etmişti. Portekizli teknik adamın korktuğu başına geldi. 59. dakikada Ronaldinho'nun yerine oyuna giren İtalyan golcü, 10 dakikada attığı iki golle Mourinho'nun dediklerini adeta doğruladı. Pedro Leon'un son dakikada attığı gol ise Mourinho'ya nefes aldırdı.

Bu sonucun ardından Real Madrid puanını 10'a yükseltirken; Milan ise puanını 5'e çıkardı.

Gruptaki 5. müsabakalarda Real Madrid deplasmanda Ajax ile karşılaşırken, Milan da Fransa'da Auxerre'e konuk olacak.

İLK YARIDA MAÇ SANKİ BERNABEU'DA!

San Siro Stadı'ndaki müsabakaya hızlı başlayan taraf zannedilenin aksine Real Madrid oldu. Gonzalo Higuain, Cristiano Ronaldo, Angel Di Maria, Xabi Alonso ve Sami Khedira ile tehlikeli pozisyonlar yakalayan İspanyol devi, Milan'a top oynama şansı vermedi.

Milano ekibi Zlatan Ibrahimovic ve Pato ile Real Madrid kalesinde az sayıda gol şansı yakalasa da, Casillas ve savunmada Pepe ile Carvalho'yu geçemedi.

DI MARIA PİŞİRDİ, HIGUAIN YEDİ! 700. GOLÜ HİGUAIN ATTI!

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erecek diye beklendiği dakikalarda Gonzalo Higuain sahne aldı. 45. dakikada orta alanda hızlı hücuma çıkan İspanyollar'da topla buluşan Angel Di Maria önünü açtıktan sonra araya iyi kaçan Higuain'e pasını attı. Ofsaytı Nesta'nın bozduğu pozisyonda kaleci Abbiati ile karşı karşıya kalan Arjantinli golcü rahat bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Şampiyonlar Ligi'nde 699 golü bulunan Real Madrid, Higuain'in ayağından bulduğu golle Devler Ligi'nde 700 gole ulaşan ilk takım olma unvanını kazandı: 0-1

FLIPPO INZAGHI SKORU EŞİTLEDİ

İkinci devrede Milan daha aktif, Real Madrid ise orta alanda skoru korumaya yönelik bir futbol sergilerken; iki takım da atak geliştirmekte zorlandı. 45 ile 60. dakikalar arasında pozisyon kıtlığı yaşanırken; 68. dakikada Milan'ın beraberlik golü geldi.

Pepe'nin savunmada yaptığı hata sonrası Zlatan Ibrahimovic topu aldı ve ceza alanına soldan girdi. Orta-şut karışımı vuruşunu Casillas çelmeyi başaramadı. Yükseklik kazanan meşin yuvarlağı Flippo Inzaghi tamamladı ve skora denge geldi: 1-1

INZAGHI SAN SIRO'YU AYAĞA KALDIRDI!

59. dakikada Ronaldinho'nun yerine oyuna dahil olan Flippo İnzaghi, 78. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti. Gennaro Gattuso'nun savunma arkasına attığı arapasına iyi hareketlenen Inzaghi'nin plasesi ağlarla buluştu. Yardımcı hakem İtalyan futbolcunun ofsaytta olduğunu göremeyince, fırsatçı golcü Casillas'ı 10 dakika arayla ikinci kez mağlup etti: 2-1

90+4 VE PEDRO LEON!

Oyuna sonradan dahil olan iki isim Pedro Leon ve Karim Benzema son dakikaya damgasını vurdu! 90+4. dakikada Karim Benzema'nın arapasına hareketlenen Pedro Leon'un yerden şutu kaleci Abbiati'nin bacaklarının arasından geçti ve ağlarla buluştu: 2-2