Samsunspor-mersin İdman Yurdu Maçının Ardından

Samsunspor teknik direktörü Hüseyin Kalpar, bir teknik direktörün hayatında yaşayabileceği ender maçlardan birini oynadıklarını belirtirken, Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Nurullah Sağlam, Samsunspor'un hiçten 1 puan aldığını söyledi

Samsunspor teknik direktörü Hüseyin Kalpar, bir teknik direktörün hayatında yaşayabileceği ender maçlardan birini oynadıklarını belirtirken, Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Nurullah Sağlam, Samsunspor'un hiçten 1 puan aldığını söyledi.
Bank Asya 1. Lig'de eski Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova'nın maç oynanırken saha içinde ağabeyi Murat Yeşilova tarafından bıçaklanması sonucu yarım kalan maçın, 41. dakikadan itibaren oynanması sonrası 1-1 berabere bitti. Maçı değerlendiren Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Türkiye liglerinde yaşanan ilginç maçlardan bir tanesini oynadıklarını söyledi.
5 dakika oynayıp, 15 dakika aradan sonra yeniden sahaya çıkmanın olumsuz etkilerinin olduğunu belirten Kalpar, "Futbolcu psikolojisi çok kolay toparlanamaz ve motive olamaz. Ama oyuncularımın aşırı konsantre ve motivesi beni şahsen mutlu etti. Kazana bilme adına her şeylerini ortaya koydular. İkinci 45 dakika, beraberliği kurtarabilme adına arzu, istek, hırs, futbol adına her şey vardı. Gol attıktan sonra galibiyeti kovalamak için ellerinden geleni yaptılar. En azından 1 puan aldığımız için mutluyuz.
Mersin ile aramızdaki farkı koruduk. 1 puanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Önümüzde Karşıyaka maçı var. Şampiyonluk hedefine kilitlenerek yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.
Samsunsporlu Murat, beraberliğe sevindiklerini, Ersin de 90 dakika baskılı oynadıklarını belirtti.
Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Nurullah Sağlam ise maçı şöyle değerlendirdi:
"Gerçekten bir antrenör için hayatı boyunca yaşayabileceği en stratejik ve 1 kere yaşayabileceği maç oldu. Bir takım cephesinde baktığımızda, kaybedecek bir şeyi olmayan geride başlayan, bir taraftan da eldekini korumaya çalışan zihniyet ile maç oynandı. Oyuna Samsunspor'un coşkulu başladığı bölümde, araya atacağımız derin pozisyonlarla işi bitirmek istedik. Attığımız nokta ve kontrolü yapamadık. Samsunspor coşkulu oyununu, belki hiçten 1 puan alarak değerlendirdi. Samsun'u kutlamak lazım. Oynadığım ve
seyrettiğim takımların arsında en ne yaptığını bilen bir takımdı. Kaybettiğimiz maçın telafisini Rize maçında telafi etmeye çalışacağızç."
Mersin İdman Yurdu oyuncusu Musa, oynadıkları oyluna göre 1 puanın yeterli olduğunu kaydetti.