Tottenham sahasında ağırladığı Liverpool'u 2-1 mağlup etti

Premier Lig'de 15. Hafta karşılaşmalarında Tottenham ile Liverpool'u karşı karşıya getiren mücadelede Tottenham 1-0 geriden gelerek maçı 2-1 kazandı.

Premier Lig'de geçen hafta Arsenal'e karşı ilk yarısını 2-0 geride kapadığı mücadeleden 3-2'lik galibiyetle ayrılarak uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir zafere imza atan Tottenham, bu kez Liverpool'a da benzer tarifeyi uyguladı.

Mücadelenin ilk yarısı son derece tempolu bir oyuna sahne olurken, her iki takım da net fırsatlar yakaladı. Tottenham maçın ilk çeyreğinde üstün olan taraftı. Ev sahibi ekip maçın hemen başında önce Modric, ardından da Defoe ile gole yaklaştı ancak bu fırsatlardan sonuç alamadı.

42. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde Skrtel topa ayak koyan isim oldu ve Liverpool zorlu deplasmanda ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Ev sahibi ekip Tottenham ikinci yarıya da oldukça baskılı başladı. Oyunu rakip yarı sahaya yığmaya çalışan ve bunu başaran Redknapp'ın öğrencileri 66. dakikada skora dengeyi getirdi. Modric'in soldan kale ağzına doğru yaptığı ortaya Liverpool'un golünün sahibi Skrtel ters bir kafa vuruşu yapınca topu kendi filelerine gönderdi: 1-1.

Golden sonra iyice baskısını artıran Tottenham, yine Defoe ve Bale ile net fırsatlardan yararlanamadı. Liverpool ise daha çok hızlı hücumlarla gol aradı. Maçın 2. uzatma dakikasında Crouch'un pasında ceza sahasında topla buluşan Lennon, düzgün ve sert bir vuruşla fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi: 2-1. Bu gol, 90 dakikanın sonucunu belirleyen gol oldu ve Tottenham 3 puanı hanesine yazdırdı.