Kardemir Karabükspor-ankaragücü Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Kardemir Karabükspor, sahasında Ankaragücü'nü 5-1 yenerek geçen hafta aynı skorla aldığı Sivasspor mağlubiyetinin acısını unuttu.

Maç sonrasında açıklama yapan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, "Hiç bir zaman futbolun çirkin yüzünü bizde göremeyeceksiniz" dedi.
Zor bir mücadele olacağını takım olarak bildiklerini ancak bu zorlu mücadeleyi futbolcuların kolaya çevirdiğini de söyleyen İldiz, "Tartışmasız oyun başından sonuna kadar üstünlüğümüzü koruduk. Skor kadar oyuncularımın kararlı mücadelesi ben oldukça memnun etti. Bizin bu oyun anlayışımız olarak sezon sonuna kadar her müsabakada rakip kim olursa olsun, camiamızla bütünleşme adına, Türk futboluna bir şeyler katma adına Kardemir Karabükspor sahada gereğini yapacaktır. Hiç bir zaman futbolun çirkin yüzünü
bizde göremeyeceksiniz. Elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Kardemir Karabükspor'un takım kaptanı Bülent Bal ise ya aşağıya ya da yukarıya oynayacakları bir mücadeleye çıktıklarını söyleyerek, "Bugün iyi mücadele edip isteyen taraf olunca 5-1'lik bir skorla kazanmayı bildik. Oyunun başında 5-10 dakika bocaladıktan sonra kendimize gelerek karşılığını çok güzel aldık" dedi.
Takımın bugün iki golünü kaydeden Birol Hikmet ise şunları söyledi:
"İlk attığım şutun gol olacağını beklemiyordum ama ikinci şutumun gol olacağını biliyordum. Bugün 2 gol attım. Hafta içi eşimin hamile olduğunu öğrendim ve bu gollerimi eşime ve bebeğime armağan ediyorum"

ÖZAT'TAN İSTİFA SİNYALİ
Kardemir Karabükspor karşısında 5-1 mağlup olan Ankaragücü'nün teknik direktörü Ümit Özat maç sonrasında istifa sinyali verdi.
Kaybettikleri maç sonrasında oldukça bitkin ve üzgün olduğu gözlenen Ümit Özat, kayınpederinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, "Bu acılı günde maçın 5-1 ya da 15-1 bitmesinin bir anlamı yok. Açıkçası, bu acıyı dindirmek için bugün iyi sonuç bekledim. Karşılaşmayı izlemeyen için yorum yapmak zor olur ama izleyenler gördü her kaçan pozisyondan sonra kalemizde gol gördük. Kardemir Karabükspor'u tebrik etmekten başka yapacak birşey yok. Onları tebrik ediyorum. Ben üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım.
Ankaragücü'nün menfaatlerinin her zaman ön planda olması lazım. Biliyorsunuz ki eşimin babasını da kaybettik ve üzgünüz. Ailem her şeyden daha önemli. Onlarla da konuşmalıyım. Onların söyleyecekleri de benim için çok önemli. Takımlar, maçlar gelir geçer ama ailem hayatım boyunca benimle.Öncelikle eşimle konuştuktan sonra yönetimle oturup konuşuruz ve bir karar veririz. Belki devre arasına kadar takımın başında kalırım. Tabi ki yardımcılarımla da konuşmam gerek. Sonuçta ben sadece kendimden sorumlu değilim "
diye konuştu.
Ankaragücü futbolcusu Drago Gabric ise maçın başında güzel şans yakaladıklarını ancak değerlendiremediklerini belirterek, "Bugün Emenike bizi adeta mahvetti. Messi gibi ama daha hızlı ve süratli bir oyuncu. Takımın neredeyse yüzde 50'si gibi bir oyuncu" ifadelerini kullandı.
Michal Zewlakow da, "Bugünkü maç çok hızlı ve uzun bir maç oldu. Çok büyük hatalar yaptık. 5 tane gol yedik ve üzgünüz" dedi.